Off-shore-ul asociat cu sotia sefului Fiscului, Gelu-Stefan Diaconu, este reprezentat in Romania de ginerele acestuia, Wesley Elijah Schroeder, un avocat american nascut in Oklahoma, scrie Centrul de Investigatii Media, in continuarea investigatiei in care afirma ca Hotelul "International" din Bucuresti este operat de o firma detinuta de sotia sefului ANAF si de un off-shore cipriot cu legaturi de afaceri clare cu familia Rusanu.

Gelu Stefan DiaconuFoto: Agerpres

Astfel, Cartha Limited, off-shore-ul cu care este asociata sotia sa, este reprezentat in Romania de ginerele lui Gelu Stefan Diaconu, pe nume Wesley Elijah Schroeder, potrivit sursei citate.

Centrul de Investigatii Media, care prezinta o serie de documente, afirma ca "o persoana cu acelasi nume, aceeasi data si acelasi loc de nastere apare, in datele de la Registrul Comertului din Romania, ca fiind asociata in firma YogoBerry SRL cu Nicoleta Schroeder Diaconu, chiar fiica sotilor Diaconu".

"Ei poarta acelasi nume, mai multe surse confirmandu-ne ca sunt sot si sotie. Aceleasi surse ne-au precizat ca cei doi s-au cunoscut cu ocazia unei burse primite de fiica sa in SUA, bursa la care Gelu Diaconu se refera in declaratia de avere din anul 2009, unde scrie, la rubrica referitoare la veniturile obtinute de copii, urmatoarele: 'Clark University, scholarship and part time jobs, 40.000 USD'", precizeaza sursa citata.

Nicoleta Schroeder Diaconu are 60 la suta in partile sociale ale firmei, iar sotul ei, Wesley Elijah Schroeder, restul de 40 la suta.

Firma YogoBerry SRL apare intr-o declaratie de avere a lui Diaconu, depusa in septembrie 2013 la CEC Bank, unde Diaconu este membru in Consiliul de Administratie, si care contine o referire la Yogoberry. Seful fiscului scrie in aceasta declaratie de avere ca sotia sa, Mihaela Diaconu, a incasat de la YogoBerry SRL 9.082 de lei in anul fiscal 2012.

Firma are ca obiect principal de activitate "Comertul cu amanuntul al altor produse alimentare, in magazine specializate", si, din aceleasi date de la Registrul Comertului, intelegem ca detine cate un magazin in cateva centre comerciale din Bucuresti, Ploiesti si Iasi.

Asadar, off-shore-ul care detine Hotelul International din Bucuresti impreuna cu sotia lui Diaconu este reprezentat in Romania chiar de ginerele sefului Fiscului, concluzioneaza Centrul de Investigatii Media.

Cititi continuarea anchetei aici.

De mentionat ca Gelu-Stefan Diaconu a precizat, intr-un comunicat ANAF, ca "dintr-o regretabila eroare materiala nu au fost mentionate (in declaratia de avere) partile sociale detinute" de sotia sa, dar aceasta eroare "a fost indreptata prin depunerea declaratiei rectificativa".

De asemenea, seful Fiscului afirma ca legaturia sotiei sale "cu off-shore-ul la care se face referire a rezultat in urma unei actiuni complet independente" de aceasta, "respectiv in urma vanzarii de catre asociati a partilor sociale catre acel off-shore".