Update 2 martie: Oana Speranta Stoica, de 35 de ani, sufera de o maladie necrutatoare, epidermaliza buloasa distrofica, care ii distruge pielea si oasele. Chiar daca i s-a spus de foarte multe ori ca nu exista leac pentru maladia genetica de care sufera, exista un tratament, foarte costisitor, care-i va ameliora efectele. Suma de care are nevoie Oana este de 10.000 de euro, pentru a ajunge cat mai rapid in Germania, la Clinica din Freiburg. Doctorii germani vor realiza o operatie de refacere a palmei si degetelor de la mana stanga si ii vor schimba schema de tratament pentru ameliorarea inaintarii bolii.

Oana Speranta StoicaFoto: Arhiva personala

Asociatia "Salveaza o inima" a demarat o campanie umanitara pe platforma sa de donatii online. Donatiile se pot face si in conturile bancare de mai jos:

  • RO98CECEAB1308RON0360792 (CEC Bank)
  • RO36RZBR0000060012143466 (Raiffeisen Bank - Cod SWIFT RZBRROBU SI Cod BIC RZBR), titular cont - Oana Speranta Stoica.

[Anuntul initial]: Oana Speranta Stoica sufera de la varsta de sase ani de o boala crunta - epidermaliza buloasa distrofica. Boala genetica se manifesta prin autodistrugerea epidermei aparand bule pe toata suprafata corpului care au efect de mutilare a corpului, in special a mainilor si picioarelor. In timp, insa, boala ataca si sistemul osos, la extremitati, iar efectele sunt devastatoare si ireversibile. Boala Oanei Stoica este incurabila, dar are nevoie de un tratament costisitor pentru a incetini efectele pe care le are maladia asupra corpului.

Scrisoarea trimisa de Oana Speranta Stoica

"Ma numesc Oana Speranta Stoica, am 34 de ani si de la varsta de 6 ani sufar de o boala grea, urata si dureroasa numita epidermaliza buloasa distrofica. Am tot corpul afectat pe dinafara, imi apar bule cu apa pe corp, rani adanci care mi se vindeca foarte greu si am tot corpul plin de pete maronii si rosii aparute in urma bulelor si a ranilor adanci ce nu-mi trec niciodata. Bulele se sparg, le ung cu crema si ma pansez, ranile le dezinfectez cu apa si sapun, apoi le aplic crema si pansamentul. Se vindeca unele si apar altele, orice as face nu pot sa vindec definitiv boala, doar sa o ameliorez, s-o stopez. Traiesc cu medicamente de calmare a durerilor pe care de multe ori le suport cu greu.

Fac un apel catre inimile dumneavoastra pentru a-mi acorda o sansa la viata, la o viata normala. Sunt la varsta la care orice zi poate fi ultima, mi-au spus doctorii ca este o minune ca am ajuns pana la varsta aceasta si eu cred ca voi invinge aceasta boala si ca mai am multe de facut in aceasta viata, dar singura nu pot. Am nevoie de ajutor, de ajutorul dumneavoastra. Va rog sa ma ajutati, pentru ca singura nu am nicio putere.

Am fost la o clinica in Germania dar nu mi-am putut face un tratament deoarece nu am avut banii necesari pentru o internare si un tratament. In plus, din cauza acestei boli mi-au fost afectate si degetele de la maini, acestea retractandu-se si deformandu-se, astfel ca nu le pot folosi la nimic. Am nevoie de cineva sa ma ajute permanent.

Pentru a face acest tratament in Germania am nevoie de 120.000 euro, o suma pe care eu nu o pot avea fara ajutorul dumneavoastra, eu am o pensie de 290 lei pe luna care nu-mi ajunge nici la tratamentul pe care mi-l fac eu cu creme, pansamente si pastile.

Va rog nu treceti cu vederea aceste randuri in care mi-am expus viata cruda pe care o traiesc si ajutati-ma sa ma trezesc din acest cumplit cosmar, sa ajung sa simt si eu ca traiesc.

Cred, sper si nadajduiesc ca ma veti ajuta si imi veti fi alaturi sa trec peste aceasta grea incercare a vietii mele. AJUTATI-MA SA TRAIESC!"

Adresa: Sat Podul lui Paul nr. 34A, oras Zlatna, judetul Alba, telefon 0747/267237

CONTURI:

  • in lei Sucursala Zlatna CEC Bank IBAN: RO 98 CECEAB1308RON 0360792
  • in euro - Raiffeisen Bank Sucursala Alba Iulia IBAN RO36RZBR 0000 0600 12143466 cod Swift: ROBU
  • Oana Speranta Stoica poate fi contactata la numarul de telefon 0747.267.237