Guvernul isi va angaja marti raspunderea pe proiectul legii descentralizarii.

"Maine (n.r. marti), la ora 15,00 avem sedinta Camerei Deputatilor si Senatului pentru angajarea raspunderii Guvernului", a spus Secretarul Camerei Deputatilor Niculae Mircovici.

Parlamentarii au depus 2004 amendamente la proiectul legii descentralizarii, la 37 de capitole ale proiectului. Acestea au fost depuse de parlamentari ai PSD, UDMR, PNL, PC si PP-DD, potrivit Directiei comunicare si relatii publice a Camerei Deputatilor.

Guvernul a aprobat in sedinta din 14 noiembrie proiectul de lege privind descentralizarea.

"Domeniile care se descentralizeaza sunt sanatatea, agricultura, cultura, mediu, tineret si sport (...) Impactul bugetar este neutru. Nu exista cheltuieli in plus (...)", a declarat vicepremierul Liviu Dragnea.

"Nu se descentralizeaza porturile, s-a stabilit ca va fi o abordare separata pe acest subiect si nu se transfera cladirile cinematografelor pentru ca majoritatea sunt afectate de contracte de inchiriere", a mai spus Dragnea.

Proiectul realizat de ministerul Dezvoltarii, condus de Liviu Dragnea, prevede transferul unor institutii centrale de la ministere catre consiliile judetene si consiliile locale. Asa cum a aratat HotNews.ro intr-o analiza, proiectul va duce la cresterea semnificativa a puterii sefilor de Consilii Judetene.