Tabara Tismana, compusa dintr-o vila cu etaj, a fost transmisa de catre Guvern, fara plata, in proprietatea Arhiepiscopiei Craiovei, se arata intr-o hotarare de guvern publicata miercuri in Monitorul Oficial. Mitropolia Olteniei prezinta pe site-ul sau Tabara Tismana si precizeaza ca aici exista "posibilitatea organizarii de excursii, banchete, tabere de agrement, de vizitare, de animatie". De asemenea, Mitropolia Olteniei mai spune ca tabara are si o baza sportiva, dotata cu instalatie de nocturna, care se poate utiliza pentru tenis, volei, fotbal sau handbal.

Tabara TismanaFoto: mitropoliaolteniei.ro

Guvernul a decis sa transmita, fara plata, in proprietatea Arhiepiscopiei Craiovei un imobil aflat in domeniul public al statului si administrat de Secretariatul de Stat pentru Culte. Hotararea de Guvern nr. 863 a fost publicata in Monitorul Oficial pe 13 noiembrie 2013.

"Se aproba trecerea din domeniul public al statului in domeniul privat al statului a unui imobil aflat in administrarea Secretariatului de Stat pentru Culte si in folosinta gratuita a Arhiepiscopiei Craiovei", se arata in HG, care prevede ca imobilul "se transmite, fara plata, in proprietatea Arhiepiscopiei Craiovei". Predarea-preluarea imobilului "se face pe baza de protocol incheiat intre partile interesate, in termen de 60 de zile de la intrarea in vigoare a prezentei hotarari", se precizeaza in HG.

Imobilul transmis gratuit de catre stat Arhiepiscopiei Craiovei este o vila cu etaj din Tabara Tismana cu o valoare de inventar de 424.416 lei, se arata in hotararea publicata in Monitorul Oficial.

Mitropolia Olteniei prezinta pe site-ul sau Tabara Tismana astfel:

"Situata in localitatea Tismana, in imediata apropiere a Manastirii Tismana, la aproximativ 30 km de municipiul Targu Jiu, va ofera posibilitatea organizarii de EXCURSII, BANCHETE, TABERE de agrement, de vizitare, de animatie, sau cu diferite tematici, toate acestea departe de aglomeratia oraselor, intr-un cadru natural deosebit.

Capacitatea maxima de cazare este de 70 de locuri in vila, repartizate in camere de 2, 3, 4, 5, 6, si 8 paturi.

Masa este pregatita de personal autorizat, intr-un corp de cladire special amenajat. Meniul precum si orarul de servire putand fi adaptate fiecarui grup.

Centrala termica proprie asigura caldura si apa calda pe tot parcursul anului.

Baza sportiva, dotata cu instalatie de nocturna, se poate utiliza pentru practicarea de sporturi diverse: tenis, volei, football, handbal. Clubul interior sau terasa acoperita va asteapta pentru muzica, dans, teatru, literatura, lucru manual, pictura sau fotografie".