Seful Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Oradea, Dan Fatuloiu, isi inceteaza raporturile de serviciu cu Ministerul Afacerilor Interne, in urma unui decret semnat vineri de presedintele Traian Basescu.

Dan Valentin FatuloiuFoto: Agerpres

Adminsitratia prezidentiala a anuntat vineri ca presedintele a semnat "decretul privind intreruperea raporturilor de serviciu ale chestorului sef de politie Dan-Valentin Fatuloiu cu Ministerul Afacerilor Interne", fara a face alte precizari.

Chestorul-sef Dan Fatuloiu, fost sef al Politiei Romane si fost secretar de stat in MAI, demis in urma scandalului generat de asasinarea lui Gheorghita Mararu, a preluat in luna ianuarie 2013 conducerea Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera (ITPF), in Oradea, printr-un ordin al ministrului Internelor, noteaza Mediafax.

In varsta de 56 de ani, chestorul Dan Valentin Fatuloiu a fost seful Politiei Romane intre 2005 si 2007, cand a plecat de la conducerea Inspectoratului General al Politiei Romane, fiind desemnat sef al Biroului atasatului afacerilor interne in Statele Unite ale Americii, in functia de ministru-consilier.

Din 2009, a fost secretar de stat in Ministerul Administratiei si Internelor si sef al Departamentului Ordine si Siguranta Publica al MAI.

Fatuloiu a fost demis in 23 noiembrie 2010 din functia de secretar de stat, sef al Departamentului de Ordine si Siguranta Publica din MAI. Decizia a fost luata in urma verificarilor facute de Corpul de control al MAI la Inspectoratul de Politie al Judetului Neamt. Controlul a fost dispus in urma asasinatului din 14 noiembrie de la Piatra Neamt si dupa ce seful IPJ Neamt Aurelian Vasea Soric a fost acuzat ca ar "pactiza" cu lumea interlopa. Aurelian Soric si-a dat demisia la scurt timp dupa declansarea scandalului de la Neamt si a fost cercetat disciplinar la nivelul MAI.

Numele lui Dan Valentin Fatuloiu a aparut si in dosarul in care omul de afaceri galatean Catalin Chelu a fost prins in flagrant cand incerca sa-i ofere mita lui Fatuloiu.

Astfel, in 19 noiembrie, Dan Fatuloiu, in schimbul unei mite in valoare de un milion de euro, ar fi trebuit sa rezolve 48 de dosare penale deschise pe numele omului de afaceri galatean, Catalin Chelu, si ale apropiatilor acestuia. In urma unui flagrant delict, organizat de DNA dupa denunturile lui Dan Fatuloiu si ale fiului acestuia, Alexandru, procurorii anticoruptie au retinut patru persoane, printre care si Chelu. Ulterior, cei patru au fost arestati.

Ulterior, Dan Fatuloiu a lansat o serie de acuzatii la adresa unor colegi, tinta atacurilor sale fiind, insa, Petre Toba.

Dan Valentin Fatuloiu a recunoscut in fata instantei, la unul dintre termenele de judecata, ca familia sa avea afaceri cu societatea ALPROM, condusa de Catalin Chelu, dupa ce Antonel Bunu a prezentat judecatorului documente contabile din care rezulta legaturile de afaceri.

Fostul secretar de stat mai spunea ca a aflat despre faptul ca omul de afaceri Catalin Chelu doreste sa-i ofere o mita de un milion de euro fiului sau, Alexandru, denuntator si el in dosar, care aflase de acest demers de la Stefan Badea. Fatuloiu preciza ca atunci a si facut autodenunt, restul actiunilor sale si ale fiului sau fiind facute sub comanda procurorului de caz.