Sindicalistii din sanatate ameninta cu declansarea grevei generale incepand cu data de 28 noiembrie. In timpul grevei generale ar urma sa fie asigurate o treime dintre serviciile medicale - doar urgentele."Daca nu exista o alta posibilitate de rezolvare a problemelor, vom sustine greva", a declarat Vasile Astarastoae, presedintele Colegiului Medicilor. Ministrul Eugen Nicolaescu vorbeste insa despre "o actiune hazardata" a sindicatelor, sustinand ca "Gestul sindicatelor arata iresponsabilitate fata de cetateni. Trebuie sa se gandeasca intai la pacienti."Consiliul National al Federatiei Sanitas a decis joi organizarea unei greve de avertisment in data de 25 noiembrie, urmata de greva generala pe termen nelimitat, incepand din 28 noiembrie, reprezentantii federatiei solicitand, totodata, demisia ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu, potrivit Agerpres.

"Suntem in negocieri de multa vreme. Ii astept la discutii de o luna de zile, ii astept in fiecare zi. (...) Sindicatele ameninta siguranta sistemului sanitar", afirma ministrul Sanatatii, la Realitatea Tv.

"Sindicalistii spun una la negocieri, alta la televizor. Daca maine mai primim cativa bani pentru sistemul sanitar, unde ii ducem? Ii ducem in consum sau in ameliorarea conditiilor in care sunt tratati cetatenii?", a adaugat Eugen Nicolaescu.

"Pe 25 noiembrie vom organiza greva de avertisment, intre orele 8,00-10,00, iar pe 28 noiembrie vom declansa greva generala pe termen nelimitat in sistemul sanitar. A doua decizie luata in unanimitate de Federatia Sanitas: vom cere demisia ministrului Eugen Nicolaescu pentru ca nu a rezolvat nimic din ce am cerut pana acum si solicitam implicarea de urgenta a premierului sa rezolve problemele din sanatate. Suntem deschisi sa fim invitati la orice negociere care va rezolva problemele pe care noi le-am ridicat", a explicat prim-vicepresedintele organizatiei sindicale Sanitas, Marius Sepi, la Realitatea TV.