Procurorii Curtii de Apel Ploiesti au dispus retinerea lui Razvan Alexe, pentru presupuse infractiuni de trafic de influenta, acesta fiind acuzat ca lasa sa se inteleaga ca are influenta asupra unor persoane cu putere de decizie in Consiliul Judetean Prahova, pentru atribuirea unor lucrari publice in judet, a informat, miercuri, institutia judiciara.

Marcel Pavaleanu si Razvan AlexeFoto: altphel.ro

Razvan Alexe, catalogat de o parte a presei prahivene drept interlop, este cercetat penal si in dosarul de spalare de bani si evaziune fiscala cu prejudiciu de 35 de milioane de euro in care sunt urmariti penal si fostul consilier din Secetariatul General al Guvernului Marcel Pavaleanu, presedintele suspendat al PSD Plopeni, precum si Andreea Cosma, fiica presedintelui CJ Prahova, Mircea Cosma, si sora a deputatului PSD Vlad Cosma.

"La data de 12.11.2013 orele 23:59, procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti au dispus retinerea pentru o perioada de 24 ore a inculpatului ALEXE RAZVAN pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta prev. de art. 257 al.1 C.p. cu aplic. art. art. 41 alin. 2 C.p, constand in aceea ca, in perioada 2012-2013, inculpatul Alexe Razvan, prin actiuni repetate, a lasat sa se creada ca are influenta asupra unor persoane cu putere de decizie din cadrul Consiliului Judetean Prahova si ca poate asigura castigarea unor licitatii organizate de aceasta institutie in domeniul reabilitarii unor drumuri judetene", se arata intr-un comunicat al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti.

Procurorii sustin ca Alexe a cerut si primit "sume importante de bani" de la o firma, pentru a-i facilita acesteia castigarea unor licitatii pentru lucrari publice.

Cercetarile au relevat ca societatea castigatoare a licitatiei era determinata de inculpat sa incheie un contract de subantrepriza cu o alta societate controlata de acesta, lucrarile erau efectuate de societatea castigatoare, care achita insa contravaloarea lor societatii subcontractante, mai arata procurorii.

"Operatiile comerciale fictive erau menite sa faciliteze obtinerea unor venituri ilicite de catre inculpat", precizeaza Parchetul ploiestean.

Cel care l-a denuntat pe Alexe anchetatorilor este patronul firmei de la care ar fi luat bani pentru a face trafic de influenta, se mai precizeaza in comunicat.

Cauza a fost declinata pentru continuarea cercetarilor la Directia Nationala Anticoruptie - Serviciul Teritorial Ploiesti, "in raport de urmarile conturate si de alte circumstante", a mentionat sursa citata.

Reteaua Pavaleanu si legaturile cu Alexe si influenta familie Cosma din Prahova

Asa cum a aratat HotNews.ro anterior, Razvan Alexe este cercetat si intr-un dosar penal privind incercarea de a aduce deseuri toxice de pe nava Flaminia la Ploiesti, pentru prelucrare.

Acest caz a fost disjuns din dosarul amplu in care este implicat si fostul consilier din Secretariatul General al Guvernului Marcel Pavaleanu, privind presupuse fapte de evaziune fiscala si spalare de bani de 35 de milioane de euro, instrumentat de procurorii parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti.

Pavaleanu are legaturi evidente cu Razvan Alexe, pe care presa locala prahoveana il catalogheaza drept interlop, insa cercul relational ajunge si la deputatul PSD Vlad Cosma, fiul presedintelui CJ Prahova, Mircea Cosma, asa cum a mai scris HotNews.ro:

  • Cel cercetat oficial de procurori privind deseurile de pe Flaminia, Razvan Alexe, detine firma S.C. Grup Cons Expert S.R.L., unde Pavaleanu a fost director adjunct cel putin 3 ani.
  • De asemenea, Pavaleanu l-a imprumutat pe Alexe cu 35.000 de euro.
  • Acelasi Alexe s-a asociat, in firma RRR Imobiliar Expert Grup, cu Razvan Turea, fost deputat PSD. Turea l-a avut consilier pe Marcel Pavaleanu a la biroul parlamentar, in perioada 2008-2012.
  • Alexe se cunoaste si cu deputatul PSD Vlad Cosma, fiul presedintelui PSD Prahova, Mircea Cosma.
  • Cosma junior recunostea, in martie 2013, relatia cu Razvan Alexe, catalogat de presa locala drept interlop. "Este o cunostinta. (...) Sunt prietenul tuturor prietenilor mei. Indiferent de statutul lor. Alexe a fost impuscat intr-o rafuiala, intr-un cazinou. Am citit si eu ca e interlop. Cunoscandu-l, v-as contrazice. Nu are dosare penale. Nu inteleg care e interlopismul. La un moment dat era intr-un cazinou, s-au impuscat unii si l-au nimerit pe el", declara deputatul Vlad Cosma despre azvan Alexe, intr-un interviu acordat ziarului Adevarul.
  •  HotNews.ro a suprins un dialog pe Facebook Razvan Alexe - Vlad Cosma, in care primul il inreaba pe celalalt daca nu vrea sa "imparta gardul" impreuna.
  • Si, pentru ca cercul sa se inchida, in doua fotografii de pe Facebook, prezentate de HotNews.ro, deputatul Cosma jr. apare alaturi de Marcel Pavaleanu, in ipostaze care par sa ilustreze o amicitie stransa. Intr-una dintre fotografii, Pavaleanu si Vlad Cosma apar pe plaja la Palma de Majorca, in compania unor tinere.
  • De asemenea, Marcel Pavaleanu a fost presedinte al PSD Plopeni, filiala care este membra a PSD Prahova, organizatia judeteana social-democrata condusa de Mircea Cosma.
  • Intr-o declaratie pentru HotNews.ro, Mircea Cosma isi aduce aminte ca il cunoaste pe Pavaleanu de prin 2005-2006. De altfel, inainte sa ajunga la Secretariatul General al Guvernului, Pavaleanu a fost membru al Consiliului de Administratie al SC Ploiesti Parc Industrial SA, companie detinuta de CJ Prahova. "Adica nu e copil de pe strada, e baiat cu facultate, cu vechime, cu alea. (...) Are facultate? Are, deci nu e de pe strada. Are vechime? Are. Deci nu e de pe strada. A facut parte, ca acum s-a suspendat, a avut functia de presedinte al organizatiei PSD Plopeni. L-au propus aia de acolo, de acolo a facut parte. Lucruri simple", a explicat Mircea Cosma numirea lui Pavaleanu la compania Consiliului Judetean.

Citeste si:

Fiica lui Mircea Cozma, presedintelui Consiliului Judetean Prahova, e urmarita penal pentru evaziune fiscala si spalare de bani

Reteaua Pavaleanu: Dosarul fostului consilier din Guvern e disjuns din deseurile "bombei plutitoare" Flaminia

FOTOGRAFII INEDITE Niste amici

Cum a ajuns in Guvern Marcel Pavaleanu, fostul consilier arestat pentru o evaziune de 35 de milioane de euro? Mircea Cosma, presedintele CJ Prahova: "Nu e copil de pe strada, e baiat cu facultate, cu vechime, cu alea"

Marcel Pavaleanu, apropiat al familiei baronului PSD de Ploiesti Mircea Cosma, retinut pentru evaziune fiscala si spalare de bani; prejudiciul este de 35 milioane euro