Barbatul scapat de pe targa de angajatii de la Ambulanta Caracal, vinerea trecuta, a murit marti la Spitalul Clinic de Urgenta de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri din Bucuresti, anunta Romania TV. Barbatul era in stare foarte grava si avea arsuri pe 90% din suprafata corpului. Trei persoane au fost ranite vinerea trecuta in urma unei explozii produse intr-un restaurant din Caracal. Unul dintre raniti a fost scapat de pe targa de angajatii Ambulantei Caracal, inainte de a fi trimis la Bucuresti.

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a declarat, dupa incidentul de vineri de la Caracal, cand barbatul aflat in stare foarte grava a fost scapat de pe targa, ca este vorba despre un incident regretabil, dar care se poate intampla oriunde in lume. Demnitarul a mai spus ca nu trebuie blamat intreg sistemul medical pentru un incident izolat."In toata lumea se pot intampla astfel de fapte regretabile, dar de aici la a blama un sistem, a blama medicii, a blama sistemul medical mi se pare un drum lung, necinstit si incorect", a declarat ministrul Eugen Nicolaescu.

Intrebat daca ar trebui aplicate sanctiuni pentru situatia in sine, el a raspuns: "Sunt proceduri medicale. Colegiul Medicilor, Colegiul Asistentilor, managerii de-acolo au aceste responsabilitati. Sunt convins ca le vor face."