Magistratii Gheorghe Popovici, Danut Volintiru si Mariana Alexandru, propusi pentru functii de conducere la sectii din DNA, vor fi intervievati de Sectia pentru procurori a CSM in 11 noiembrie, iar avizele vor fi trimise ministrului Justitiei in 12 noiembrie, scrie Mediafax.

In 11 octombrie, ministrul Justitiei a transmis Sectiei pentru procurori a CSM o adresa prin care a solicitat retragerea propunerilor transmise in 3 octombrie de numire a Iulianei Bendeac si a lui Viorel Ioan Cerbu pentru functiile de procuror sef si, respectiv, procuror sef adjunct ai Sectiei de combatere a coruptiei din Directia Nationala Anticoruptie.

Tot atunci, ministrul Justitiei a transmis CSM noi propuneri pentru aceste functii, respectiv Gheorghe Popovici - pentru functia de procuror sef la Sectia de combatere a coruptiei, Danut Volintiru - pentru functia de adjunct la aceeasi sectie.

De asemenea, a fost propusa numirea Marianei Alexandru pentru functia de procuror sef adjunct la Sectia de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie, care ocupase functia de adjunct la Sectia pentru combaterea coruptiei pana cand s-a decis incetarea delegarii ei, odata cu cea a lui Lucian Papici.

Prin aceeasi adresa, ministrul Justitiei a mentinut propunerile formulate in 3 octombrie de numire a Elenei Cristina Matiesescu - pentru functia de sef al Sectiei judiciare penale si a generalului maior magistrat Ion Alexandru - pentru functia de procuror sef al Sectiei de combatere a infractiunilor de coruptie savarsite de militari.

Procurorii Gheorghe Popovici, Danut Volintiru si Mariana Alexandru au fost delegati pe functii incepand din 11 octombrie, pentru sase luni, de catre procurorul general Tiberiu Nitu.