O tanara de 19 ani a murit, vineri seara, dupa ce a fost lovita de o masina pe o trecere de pietoni din muncipiul Constanta, iar initial soferul vinovat a fugit de la locul accidentului, el predandu-se insa la Politie dupa aproximativ trei ore, anunta Mediafax. Potrivit reprezentantilor Serviciului Politiei Rutiere Constanta, accidentul a avut loc vineri, in jurul orei 23.00, pe strada Dezrobirii din municipiul Constanta.

Un autoturism Renault, condus de un barbat de 29 de ani, se deplasa dinspre bulevardul I.C. Bratianu catre strada Baba Novac, iar la trecerea de pietoni din dreptul unei scoli a lovit in plin o tanara de 19 de ani, care traversa strada regulamentar. La fata locului a ajuns un echipaj SMURD, insa medicii nu au mai putut face nimic pentru a o salva pe tanara.

Imediat dupa accident, soferul a fugit de la locul faptei, parasindu-si masina.

Ulterior, vineri noapte, in jurul orei 2:30, soferul vinovat s-a predat politistilor Sectiei 2 Constanta. El a fost testat cu etilotestul si a reiesit ca avea o alcoolemie de 0,56 la mie.

Totodata, oamenii legii iau in calcul varianta ca barbatul sa nu aiba permis de conducere, documentul prezentat in acest sens fiind suspectat ca este falsificat.

Barbatul a fost retinut pe baza de ordonanta, urmand ca in cursul zilei de sambata sa fie prezentat instantei cu propunerea de arestare preventiva.

El este acuzat de ucidere din culpa, conducere in stare de ebrietate si parasirea locului accidentului, la care se poate adauga si fals si uz de fals daca se va constata ca permisul de conducere a fost falsificat.