Parchetul General a infirmat vineri acuzatiile lansate de senatorul liberal Sorin Rosca Stanescu, care li acuzase intr-o declaratie politica pe Traian Basescu de spalare de bani in campania prezidentiala din 2004. Parchetul General a aratat ca ordinele de plata prezentate de Rosca Stanescu sunt false: "operatiunile mentionate in mesajele swift, nu sunt reale, respectiv nu au fost efectuate".

Sorin Rosca StanescuFoto: Agerpres

Parchetul General arata ca Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor a comunicat ca, in urma verificarilor efectuate, a reiesit ca acele operatiuni indicate de Rosca nu au existat.

Reamintim ca Traian Basescu a respins acuzatiile. Presedintele a spus ca Rosca este un "mincinos prost", aratind ca inscrisurile prezentate de Rosca sint false.

Si Sorin Ovidiu Vintu, care controla la acel moment firma offshore ce aparea pe ordinele de plata prezentate de Rosca Stanescu, a infirmat acuzatiile fostului patron de la ziarul Ziua, actual politician. Vintu a spus ca nu a platit nici un leu catre Alianta DA sau Traian Basescu si a adaugat ca Rosca "a fost mintit".

Comunicatul integral al Parchetului General:

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Declaraţiile publice ale domnului senator Sorin Roşca Stănescu relevă aceleaşi aspecte cu cele cuprinse în denunţul penal formulat de Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) în legătură cu un eventual transfer de bani din străinătate către Alianţa Dreptate şi Adevăr, ce a fost efectuat în anul 2004.

Cele cuprinse în denunţ constituie obiectul dosarului nr. 1785/P/2013 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti. La data de 08.11.2013, Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor a comunicat Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie că în urma verificărilor efectuate, „operaţiunile menţionate în mesajele swift, nu sunt reale, respectiv nu au fost efectuate”.

Concluziile verificărilor vor fi avute în vedere la soluţionarea cauzei, care în prezent este în faza actelor premergătoare.