Portile Palatului Elisabeta au fost deschise, vineri, la ora 10:00, pentru toti aceia care doresc sa-i ureze 'La multi ani!' regelui Mihai I cu ocazia zilei de nastere si a zilei onomastice. Mihai I a implinit pe 25 octombrie 92 de ani, iar in ziua Sfintilor Mihail si Gavril isi sarbatoreste public ziua de nastere si onomastica. Invitatii au acces in gradina Palatului Elisabeta, regele Mihai urmand sa iasa, la ora 11:00, la balconul palatului pentru a saluta participantii. Cu aceasta ocazie, Muzica Reprezentativa a Ministerului Apararii Nationale va concerta in gradina palatului, anunta Agerpres.

Evenimentele consacrate aniversarii regelui Mihai au inclus lansari de carte, pranzuri oficiale cu societatea civila si autoritatea politica, la care au au luat parte personalitati marcante ale vietii sociale, culturale, politice si diplomatice din Romania, decorari, concerte.

Potrivit Biroului de presa al Casei Regale, manifestarile vor continua pana pe 15 noiembrie in Bucuresti si in tara, data la care Filarmonica de Stat Oltenia va organiza 'Festivalul International Craiova Muzicala', care se afla de anul acesta sub inaltul patronaj al regelui Mihai.

In cadrul festivalului, vor avea loc un concert si o lansare de carte regala.