Premierul Victor Ponta viziteaza, vineri dimineata, impreuna cu ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, santierul Orizont al noii magistrale de metrou Drumul Taberei - Pantelimon. "Vreau sa asist impreuna cu doamna ministru Manescu la un moment simbolic, practic cel in care legatura intre primele doua statii este gata. Lucrarile merg mai repede decat ne asteptam, banii sunt toti asigurati", a declarat seful Guvernului.

Victor Ponta a mai anuntat ca "metroul va trece la municipalitate, ca peste tot in lume. Insa tot Guvernul si Ministerul Transporturilor va finanta in totalitate toate lucrarile incepute. Tot ce tine de marile investitii incepute va fi finantat in continuare de Guvern, managementul trece la Primarie. Viitoarele investitii vor fi asigurate de Primarie".

Cartita Varvara - echipamentul care sapa primul tunel al metroului din Drumul Taberei (Tunnel Boring Machine - TBM), a atins vineri peretii statiei Orizont. TBM-ul a intrat, practic, in prima statie de pe traseul sau la 45 de zile de cand si-a inceput forajul si cu aproape doua saptamani mai repede decat se asteptau autoritatile.