Un fost angajat al SRI, actual politist, a fost arestat preventiv dupa ce procurorii DIICOT l-au acuzat ca a racolat minore pe care le-a exploatat sexual pe raza municipiului Iasi, informeaza Agerpres.

Procurorii si politistii au efectuat, marti, trei perchezitii domiciliare la persoane suspectate ca au exploatat sexual mai multe tinere, printre care si minore.

"In cauza exista suspiciunea rezonabila ca trei inculpati, in perioada 2011 - 2013, au recrutat prin inselaciune, transportat, cazat si exploatat sexual pe raza municipiului Iasi mai multe tinere minore si majore. Acestia postau anunturi pe site-uri de internet pentru adulti, racoland astfel clienti pentru victimele exploatate, obtinand importante beneficii materiale pentru sine. Unul dintre cei trei inculpatii care a participat in mod nemijlocit la savarsirea faptelor are calitatea de functionar public cu statut special si, desi cunostea faptul ca persoanele exploatate de ceilalti doi inculpati sunt victime ale abuzului fizic si sexual, nu a actionat conform legii desi avea obligatia de a o face", informeaza DIICOT intr-un comunicat.

Potrivit anchetatorilor, unul dintre cei trei barbati arestati preventiv, Marius - Catalin Grierosu, ar fi in prezent angajat in Politie.

Grierosu a fost, pana in anul 2005, angajat al Serviciului Roman de Informatii.

"Barbatul a fost subofiter in Serviciul Romani de Informatii - Iasi pana in anul 2005", a declarat pentru Agerpres Sorin Sava, purtator de cuvant al SRI.

Procurorii DIICOT din Iasi impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Iasi au efectuat, marti, trei perchezitii domiciliare in cadrul unei actiuni pe linia combaterii traficului de persoane in scopul exploatarii sexuale.

"Prin Ordonantele din data de 5, respectiv 6 noiembrie, procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Iasi au luat masura preventiva a retinerii cu privire la cei trei inculpati pentru savarsirea infractiunilor prevazute de art. 12 al. 1 si 2 litera 1 din Legea 678/ 2001, art. 13 al. 1, 2 3, teza II raportat la art. 12 al. 1 si 2 litera a din Legea 678/ 2001, modificata si completata, cu aplicarea art. 41 al. 2 C.P", precizeaza DIICOT.

Curtea de Apel Iasi a admis, miercuri, cererea formulata de procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Iasi si a dispus arestarea preventiva a inculpatilor Gabriel Chiriac, Marius - Catalin Grierosu si Radu Constantin Pascal.