Comunitatea Uniti Salvam Rosia Montana a anuntat pe Facebook organizarea unui protest in fata Camerei Deputatilor joi, de la ora 18.00. Comisia speciala care analizeaza proiectul Rosia Montana s-a reunit joi in sedinta la ora 10.00, iar votul final ar putea fi dat luni, au declarat pentru Agerpres surse oficiale. Pana la ora 14.20 la eveniment si-au anuntat participarea circa 390 de persoane.

HotNews.roFoto: Hotnews

"In sala sunt prezenti peste 10 membri ai Comisiei, din cei 19, ceea ce inseamna ca este asigurat cvorumul pentru a desfasura lucrarile. Probabil ca in final votul pe forma proiectului venit de la Guvern va fi de respingere a acestuia", au aratat sursele citate.

Comisia speciala comuna a Camerei Deputatilor si Senatului pentru avizarea Proiectului de lege privind unele masuri aferente exploatarii minereurilor auro-argentifere din perimetrul Rosia Montana si stimularea si facilitarea dezvoltarii activitatilor miniere in Romania trebuie sa finalizeze raportul pana pe 10 noiembrie, adica duminica.

Mesajul comunitatii Uniti Salvam:

Au trecut 68 de zile de cand iesim in strada impotriva legii neconstitutionale propuse de guvern. Politicienii tergiverseaza si isi fac jocurile, in timp ce noi avem revendicari de care nu tine nimeni cont. Singurul lucru pe care distrugatorii Rosiei Montane l-au mai putut face ieri in comisia speciala a fost sa iasa din sala pentru a cauza lipsa cvorumului si amanarea respingerii legii.

Prieteni ai Rosiei Montane, lupta se da ACUM, iar finalul este imprevizibil. Depinde de noi cum se va termina. Hai in strada. AZI. Nu maine, nu duminica, AZI! Ne intalnim la ora 18:00 vizavi de intrarea in Parlament din Parcul Izvor.

Hai cu totii, de la serviciu, de la scoala, de acasa. Este nevoie de fiecare dintre noi ca sa dam o semnificatie si o greutate strigatului nostru: UNITI, SALVAM ROSIA MONTANA!

Sedinta Comisiei speciale care analizeaza proiectul minier Rosia Montana a fost suspendata, miercuri seara, din lipsa de cvorum.

"Sedinta a fost suspendata dupa aproximativ 10 ore si jumatate din lipsa de cvorum. Au mai ramas doar 9 colegi in sala. S-a cerut prezenta si s-a constatat ca nu indeplinim conditiile pentru a continua aceasta dezbatere. Vom relua dezbaterile maine dimineata (joi n.r.), la ora 10.00. S-a cerut de doua ori verificarea cvorumului si nu au fost prezenti. (...) Discutasem jumatate din al doilea capitol, cel de mediu, si mai ramasese jumatate din acest capitol plus cel juridic si cel de patrimoniu", a declarat Darius Valcov, presedintele Comisiei.

Reprezentantii PPDD au avut o discutie cu Gabriela Firea pe hol si n-au mai participat la lucrari cand s-a verificat cvorumul, iar PNL i-a acuzat pe acestia de "tradare", relateaza Mediafax.

Deputatul PNL Cristina Pocora, vicepresedinte al comisiei, a spus ca toti cei cinci reprezentanti ai PNL au fost prezenti si au sustinut continuarea dezbaterilor. Ea a reiterat punctul de vedere al PNL ca proiectul trebuie respins. Ea a spus ca au mai fost prezenti reprezentantii UDMR si cei ai celorlalte minoritati nationale.

In privinta reprezentatilor PPDD, deputatul PNL Micea Dolha a spus: "Cei de la PPDD au tradat".

"Astfel, in momentul votului, in sala se aflau 5 membri PNL, doi de la UDMR, unul de la PSD si o minoritate. Astfel nu s-a putut intruni numarul de voturi pentru a se asigura cvorumul. In momentul in care s-a facut prezenta, din sala lipseau membri ai PP-DD si PSD", au aratat surse citate de Agerpres.