Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC)Vaslui a scos din familie un copil in varsta de sapte ani din comuna Zorleni, dupa ce a primit mai multe sesizari potrivit carora pe Internet circula fotografii cu acest minor in care este surprins fumand, relateaza Agerpres.

Copilul primea bautura si tigari de la oameni din sat si apoi era fotografiat.

"Am fost sesizati de primarie cu privire la cazul unui copil de sapte ani neglijat in familie. Totodata, au fost si unele plangeri din partea unor persoane care au vazut pe Internet imagini cu copilul. In uma anchetei efectuate la familia copilului, s-a constatat ca acesta este supus neglijarii. Mama baiatului este plecata in strainatate, iar el se afla in grija bunicilor. Plangerile potrivit carora copilul fuma si apela la mila publica s-au confirmat. El a fost luat din familie, a fost supus unei evaluari medicale si urmeaza sa fie tinut sub supraveghere speciala", a declarat, joi, purtatorul de cuvant al DGASPC Vaslui, Irina Campeanu.

Copilul se afla momentan internat intr-un centru de plasament din Barlad si urmeaza sa beneficieze de consiliere psihologica.