Jurnalistul Radu Tudor a anuntat, miercuri seara, la Antena 3, ca Oficiul Natonal de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor (ONPCSB) s-ar fi autosesizat din oficiu in cazul acuzatiilor lansate de senatorul liberal Sorin Rosca Stanescu ca, in campania din 2004, ar fi spalat 7 milioane de euro, impreuna cu Theodor Stolojan.

Acuzatiile vin la scurta vreme dupa ce premierul Victor Ponta il ameninta pe seful statului ca nu va pleca acasa de la Cotroceni dupa incheierea mandatului, ci "la vreun tribunal pe undeva", iar Adrian Nastase afirma de ziua sefului statului ca nu ii ureaza nimic, declarandu-se "convins ca va avea ceea ce merita". Jurnalistul Radu Tudor se intreaba pe blogul sau de ce tac autoritatile (Parchetul General si Oficiul pentru Spalarea Banilor) si precizeaza ca FACIAS (o fundatie despre care Kamikaze a scris ca este controlata de Dan Voiculescu) "a facut o plangere la Parchetul General pe aceasta poveste".

Radu Tudor se intreaba pe blogul sau "De ce tac autoritatile pe documentele explozive ale lui SRS?" si precizeaza ca aceste dezvaluiri "au fost facute si de Oana Florea de la FACIAS, existind chiar o plingere la Parchetul General pe aceasta poveste". FACIAS este un ONG controlat de familia Voiculescu, dupa cum a scris Revista Kamikaze.

Purtatorul de cuvant al presedintelui Traian Basescu, Bogdan Oprea, a declarat, miercuri, ca minciunile pe care Sorin Rosca Stanescu continua sa le propage in spatiul public sunt "o expresie concludenta a mizeriei morale in care se zbate".

"Domnul Sorin Rosca-Stanescu isi continua dezinformarea publica intr-un stil care i-a adus un renume deloc de invidiat pe vremea cand lucra ca director de ziar. Minciunile pe care continua sa le propage in spatiul public, in emisiuni de televiziune si de la tribuna Senatului Romaniei, sunt o expresie concludenta a mizeriei morale in care se zbate domnul senator Sorin Rosca-Stanescu", arata purtatorul de cuvant al presedintelui, intr-o declaratie remisa joi agentiei Mediafax.

Potrivit lui Bogdan Oprea, "toate aceste minciuni" vor face parte din procesul deja intentat de presedintele Traian Basescu, aflat pe rolul Judecatoriei Sectorului 2 din Bucuresti, respectiv dosarul cu numarul 27344/300/2013.