Mii de studenti din toata tara, afiliati la Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti, vor intra miercuri in greva japoneza, in solidaritate cu protestele cadrelor didactice, anunta Agerpres. Studentii sustin ca in cazul in care demersurile lor vor ramane fara rezultat, vor recurge "la manifestari de protest de amploare in intreaga tara, luand in calcul si greva generala pe termen nelimitat".

"Mii de studenti din intreaga tara vor intra la cursuri cu banderole albe la mana si se vor alatura protestelor profesorilor, iar in cazul in care demersurile lor vor ramane fara rezultat vor recurge la manifestari de protest de amploare in intreaga tara, luand in calcul si greva generala pe termen nelimitat. Revoltati de finantarea slaba constanta a educatiei, de consecintele dezastruoase care au adus sistemul de educatie in prag de colaps si de faptul ca decidentii continua sa refuze sa isi asume responsabilitatea fata de viitorul Romaniei si sa trateze educatia ca o prioritate nationala asa cum este definita, studentii vor trage astfel un prim semnal de avertisment declansand la nivel national greva japoneza", se arata intr-un comunicat de presa al ANOSR.

Astfel, ANOSR se va afla in greva japoneza incepand de miercuri in Bucuresti in Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu", Universitatea din Bucuresti, Academia de Studii Economice, Academia Nationala de Educatie Fizica si Sport Bucuresti, Universitatea Politehnica Bucuresti, in Cluj in Universitatea de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu", Universitatea de Arta si Design, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara, Universitatea Babes-Bolyai, Universitatea Tehnica, in Iasi la Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Universitatea de Medicina si Farmacie "Gh.T. Popa", Universitatea Tehnica "Gheorghe Asachi".

Studentii de la ANOSR vor mai fi in greva in Baia Mare, in Centrul de Nord Baia Mare al Universitatii Tehnice Cluj-Napoca, in Timisoara in Universitatea de Vest, Constanta la Universitatea Maritima, Galati - Universitatea "Dunarea de Jos", Sibiu- Universitatea "Lucian Blaga", Suceava - Universitatea "Stefan cel Mare", Alba Iulia - Universitatea "1 Decembrie 1918".