DIICOT a transmis Parchetului general o plangere penala pe numele unui fost procuror al structurii din Buzau a Ministerului Public, George Margarit, despre care presa a relatat, marti, ca ar fi jucat la poker banii destinati unui flagrant, relateaza Mediafax.

"La data de 22.10.2013, Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism a transmis Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, plangerea penala formulata in temeiul dispozitiilor Codului de procedura penala, impotriva procurorului George Margarit sub aspectul savarsirii mai multor infractiuni in legatura cu indeplinirea atributiilor de serviciu", arata reprezentantii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), intr-un comunicat de presa.

DIICOT mai precizeaza ca, avand in vedere ca plangerea penala se afla pe rolul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, nu poate oferi alte informatii despre acest caz.

Oficiali din Parchetul general au precizat ca dosarul care il vizeaza pe Margarit se afla "in faza actelor premergatoare".

Presa a prezentat, marti, informatii cu privire la o ancheta interna a DIICOT demarata dupa ce Gabriel Margarit, pe cand lucra ca procuror la DIICOT Buzau, nu ar fi returnat la timp institutiei 10.000 de euro folositi la un flagrant pentru prinderea unor traficanti de hasis.

Imediat dupa finalizarea flagrantului, el ar fi trebuit sa restituie banii unitatii de parchet in termen de 14 zile, insa nu a facut-o, astfel ca superiorii sai au dispus o serie de verificari interne, potrivit dezvaluirilor din presa.

In urma verificarilor, conducerea DIICOT ar fi constatat ca lipsesc nu doar cei 10.000 de euro de la flagrant, ci o suma de zece ori mai mare, provenind din banii ridicati in cursul altor anchete, a mai relatat presa.

In prezent, George Margarit nu mai lucreaza la DIICOT, fiind procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Buzau, au precizat, oficiali ai Parchetului.