Inalta Curte de Casatie si Justitie judeca luni recursul formulat de fiul fostei senatoare Sorina Placinta, Andrei Placinta, la decizia prin care a fost condamnat la patru ani si sase luni de inchisoare cu executare, anunta Agerpres. Instanta a amanat pe 23 septembrie, din lipsa de procedura, judecarea recursului.

Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat pe 7 martie pe Andrei Placinta la patru ani si sase luni de inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunilor de tentativa de omor calificat, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice.

Decizia a fost atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Initial, Andrei Placinta a fost condamnat pe 14 martie 2012 de Tribunalul Bucuresti la trei ani de inchisoare cu suspendare, decizie schimbata de Curtea de Apel Bucuresti pe 6 iulie 2012 in sase ani de inchisoare cu executare.

Ulterior, pe 9 noiembrie 2012, Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis ca dosarul sa se reintoarca la Curtea de Apel Bucuresti pentru rejudecarea apelului, pe motiv ca Andrei Placinta nu ar fi beneficiat de dreptul la aparare, intrucat avocatul sau nu a avut la dispozitie decat 24 de ore pentru a pregati apararea.