Aproximativ 150 de persoane au manifestat pasnic, duminica dupa-amiaza, in fata sediului DIICOT din Deva, manifestandu-si in acest fel sustinerea fata de comisarul sef Traian Berbeceanu, fostul sef al BCCO Alba, in prezent arestat preventiv pentru 29 de zile intr-un dosar de evaziune fiscala, transmite Agerpres.

Participantii la miting s-au strans in urma unui anunt postat duminica pe un site socializare si aveau la ei coli de hartie pe care era imprimata fotografia lui Berbeceanu. Pe o bucata de panza era scris "Respect, Traian Berbeceanu!", dupa modelul paginii de facebook dedicate fostului sef al Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Alba.

Manifestarea s-a desfasurat in liniste, fara incidente.

Comisarul sef Traian Berbeceanu este invinuit intr-un dosar de evaziune fiscala cu produse petroliere, el fiind acuzat de sprijinire a unui grup infractional neorganizat si sprijinirea infractorului, marturie mincinoasa si fals in declaratii.

Arestat preventiv pentru 29 de zile, Traian Berbeceanu a sustinut ca este nevinovat.

Acesta s-a aflat la conducerea BCCO Alba din anul 2005, iar in anul 2007 a fost declarat politistul anului, remarcandu-se prin dosarele impotriva grupurilor infractionale organizate.