Cererea de carne de vaca este foarte mare in Uniunea Europeana, motiv pentru care cresterea vacilor pentru carne este o afacere foarte buna, a declarat sambata ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, in timpul unei vizite la targul international de agricultura Indagra.

"Efectivele de bovine au scazut si aici trebuie intervenit. Am schimbat sistemul de subventionare cu speranta ca in perioada urmatoare se va imbunatati efectivul, dar si calitatea", a spus Constantin, potrivit Mediafax.

El a adaugat ca in special pe zona de carne de vita exista un deficit si o cerere foarte mare in Uniunea Europeana.

"Este foarte mult loc de dezvoltare. Exista in anumite zone de muntre crescatori de vaci pentru lapte. Din pacate nu au avut unde sa comercializeze laptele si incet-incet au trecut catre zona de carne. Aceia pot confirma ca este o afacere buna in Romania sa ai si vaci de crestere pentru carne. Si asa este si pe zona aceasta cred ca trebuie sa ne concentram foarte mult", a afirmat ministrul Agriculturii.

Constantin spune ca Romania are multe de facut, ca stat, pentru a sprijini mai mult zootehnia, care "a ramas putin in urma" si trebuie ajutata mai mult.