Spitalul de Copii Louis Turcanu din Timisoara a ramas fara cladirea in care functiona Clinica de Pneumologie, care a fost evacuata in baza unui ordin judecatoresc in favoarea clanului Carpaci, scrie OpiniaTimisoarei.ro.

Noii proprietari ai cladiriiFoto: OpiniaTimisoarei.ro

Cladirea cu Laboratorul si Clinica TBC a Spitalului de Copii Louis Turcanu a fost retrocedata fostilor proprietari in anul 1995 si, prin vanzari succesive, a ajuns in proprietatea clanului de romi Carpaci, care a cerut evacuarea. In urma proceselor, Clanul Carpaci a obtinut in urma cu cateva luni o sentinta definitiva si executorie, iar unitatea medicala era obligata la plata chiriei retroactive pentru folosirea imobilului, potrivit ziarului online citat.

In cursul diminetii de vineri au fost transferate ultimele aparaturi si mobilier, precum si ultimii 3 copii care erau pacienti ai clinicii, intr-o alta cladire a spitalului Louis Turcanu, aflata la aproximativ 200 de metri distanta.

Potrivit OpiniaTimisioarei.ro, Vladimir Carpaci a venit la poarta clinicii cu o masina de teren, insotit de mai multe rude si de executorul judecatoresc.

"I-am anuntat de evacuare inca de acum 6 luni", a declarat Vladimir Carpaci.

Primarul Timisoarei, Nicolae Robu, afirma ca nu credea ca va pierde procesul.

"Juristii nostri incearca sa faca tot ce pot pentru Turcanu. O sa vedem unde sa mutam aceste sectii. Au fost notificari, nu stiu sa va spun mai multe. Am crezut ca vom avea castig de cauza. Daca aveam unde sa ii mutam ii mutam pana acum", a spus Robu.

Imagini video de la evacuarea spitalului puteti vedea pe OpiniaTimisoarei.ro.