Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Sibiu, referitor la cazul fostului sef al Brigazii de de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Alba Traian Berbeceanu, ca vrea sa se asigure ca "se va face dreptate" si ca nu va fi "doar o reglare de conturi intre institutii", asteptand sa fie aflat "tot adevarul", transmite Mediafax.

Premierul Victor Ponta a fost intrebat, intr-o conferinta de presa, cum comenteaza arestarea fostului sef al BCCO Alba Traian Berbeceanu si a raspuns ca nu poate comenta foarte mult, dar ca ar vrea sa fie aflat "tot adevarul".

"Este un proces in curs si stiti bine ca nu putem comenta foarte mult, dar, evident, imi doresc si eu sa stim tot adevarul si sa nu o luam asa, pur si simplu, pe incredere, ce se spune doar de catre o parte. O sa urmaresc si eu si ministrul Stroe cu foarte mare atentie si daca vom constata ca se ia in considerare o singura versiune si o singura parte, nu voi ezita sa ma exprim public", a afirmat Ponta.

Intrebat ce intelege prin a urmari "cu foarte multa atentie", Ponta a raspuns: "Nu o stam cu ochii inchisi, numai asa, ca ne critica Macovei daca zicem ceva de Justitie".

"Justitia e buna daca chiar face dreptate, nu e buna asa, in general. Justitia e buna daca face dreptate si vreau sa ma asigur si eu, ca toti cetatenii acestei tari, ca la Alba se face dreptate, nu se face doar o reglare de conturi intre institutii", a afirmat premierul.

Intrebat daca este de parere ca exista o tensiune in randul politistilor din Alba, dar si din tara in general in urma a ceea ce s-a intamplat la Alba, premierul a raspuns: "Daca nu se va elucida foarte clar ce-i acolo da, va ramane o stare de tensiune".

"Este obligatia tuturor celor care fac justitie sa prezinte toate aspectele si sa ofere tuturor dreptul de a-si spune punctul de vedere. Daca mergem si impunem doar ceva. dupa care nu avem voie sa comentam, ce justitie?", a conchis Ponta.

***

Fostul sef al BCCO Alba Iulia Traian Berbeceanu a fost arestat preventiv in 24 octombrie, printr-o decizie luata de Curtea de Apel Alba Iulia, la propunerea procurorilor DIICOT. Tot atunci, au mai fost arestati Titus Biriescu si Ramona Biriescu, cercetati in acelasi dosar.

Potrivit procurorilor, sotii Titus Gabriel si Anisoara Ramona Biriescu, considerati liderii gruparii infractionale specializate in comert ilegal cu petrol, au sponsorizat BCCO Alba, prin intermediul comisarului Traian Berbeceanu.

Din documentele anchetatorilor reiese ca cei doi soti au sponsorizat indirect, prin comisarul Traian Berbeceanu, cu calculatoare si alte bunuri sau servicii, BCCO Alba si Inspectoratul Scolar Hunedoara.

Procurorii DIICOT au facut, in 23 octombrie, 11 perchezitii in judetele Alba si Hunedoara, la locuintele unor persoane suspectate de evaziune fiscala cu produse petroliere de peste 3,5 milioane de lei, intr-un dosar in care este cercetat si seful BCCO Alba Iulia.

Procurorii au stabilit ca seful BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu, a ajutat invinuitii, dandu-le informatii despre activitatile investigative desfasurate de DIICOT sau despre stadiul unor dosare care aveau ca obiect comiterea unor infractiuni economice de catre membrii gruparii infractionale. Acesta i-ar fi anuntat si despre perchezitii si audieri de martori si le-ar fi dat spus cum pot evita probarea activitatilor infractionale, atentionandu-i cu privire la evitarea utilizarii comunicarilor prin telefon.

Dosarul in care Berbeceanu este acuzat ca ar fi sprijinit o grupare suspectata de evaziune fiscala cu produse petroliere a fost preluat, vineri, de DIICOT Structura Centrala de la serviciul teritorial al Directiei.