Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au facut, vineri, perchezitii la Ministerul Agriculturii, Agentia Domeniilor Statului si Federatia Sindicala Agrostar, de unde au ridicat mai multe documente, in cadrul unei anchete vizand fapte de coruptie, potrivit unor surse judiciare citate de agentia Mediafax.

Sursele citate au precizat ca procurorii anticoruptie au ridicat de la sediile Ministerului Agriculturii, ADS si Agrostar mai multe documente, care vor fi analizate in cadrul unui dosar penal deschis recent.

In urma perchezitiilor nu au fost luate si masuri preventive in cazul unor persoane care ar fi in atentia anchetatorilor in acest dosar, au mai spus sursele citate.

UPDATE 16.50 Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a precizat, in cursul serii, ca l-a demis vineri pe presedintele Agentiei Domeniilor Statului, Dan Lucian Stefan Mogos, dar sustine ca acest lucru nu are nicio legatura cu ancheta DNA si ca a luat aceasta decizie inca din septembrie, dar nu a putut sa o puna in aplicare intrucat acesta se afla in concediu medical din 23 septembrie.

"Azi a fost demis presedintele ADS, o masura adusa la cunostinta inca din septembrie. Din pacate, din 23 septembrie e in concediu medical. De ieri (joi, n.r.) au pornit documentele pentru demiterea acestuia, decizia i-am comunicat-i din septembrie", a spus Daniel Constantin, in fata ziaristilor, la sediul ministerului.

Ministrul Agriculturii a sustinut ca l-a demis pe Mogos fara a avea "dovezi sau suspiciuni", ci pentru ca simtea "nevoia unei imbunatatiri a managementului acestei agentii".

In ceea ce priveste perchezitiile efectuate la Ministerul Agriculturii, acestea au fost facute de ofiteri ai Directiei Generala Anticoruptie, in baza unui "mandat de perchezitie de la Curtea de Apel cu privire la o cauza a Directiei Nationale Anticoruptie".

"Epicentrul acestui dosar este" la Agentia Domeniilor Statului, a continuat Daniel Constantin, care a precizat ca niciun director din aparatul central al Ministerului Agriculturii nu a fost chemat la DNA.

Constantin, care este si presedintele Partidului Conservator, a precizat ca, din cate stie, cauza are legatura cu sesizarea unei angajate a ADS, care a reclamat o serie de abuzuri despre "serivcii mentenanta pentru Xerox", "folosirea a doua cartele de motorina de la doua masini care nu mai sunt in uz", "servicii de telefonie" si "achizitionarea unor servicii de paza" la ADS.

"Din ce stiu, sunt vizate doua note de control in urma unei sesizari a unei doamne din ADS (...) Corpul de control (al ministerului) a emis anumite solutii, a depistat anumite nereguli, s-a incercat corectarea lor cu ajutorul notelor de control. Aceste note de control sunt vizate de DNA", a spus ministrul.

Acesta a adaugat ca activitatea mionisterului nu a fost "perturbata sub nicio forma". "Probabil ca se urmareste daca cei care au exercitat controlul au exercitat un control corect, pe fond", a comentat el, subliniind ca ancheta "nu vizeaza niciun angajat din minister, niciun angajat nu a fost citat ca invinuit sau martor".

Dan Mogos a fost numit presedinte al ADS in iunie 2012 prin ordin al ministrului Daniel Constantin.

Este nascut in anul 1976 si este absolvent al Universitatii de Medicina si Farmacie Craiova, promotia 2000. In perioada 2007-2008 a fost director al Cancelariei Prefectului judetului Dolj, iar din anul 2008 pana la numirea in functia de presedinte ADS, a detinut functia de vicepresedinte al Consiliului Judetean Dolj pe probleme economice.