Controversata campanie "Go Home", prin care imigrantii ilegali erau indemnati sa paraseasca Marea Britanie, a determinat doar 11 persoane sa se conformeze, iar doua treimi dintre cererile primite de autoritati s-au dovedit a fi farse, arata raportul oficial al guvernului, publicat joi.

Criticat vehement si abandonat in final de guvern, proiectul pilot a constat in parcurgerea de catre doua camionete a mai multor cartiere din Londra populate in special de straini.

Acesta aveau montate panouri uriase cu mesaje care ii invitau pe imigrantii clandestini sa paraseasca tara. 'Stai ilegal in Marea Britanie? Intoarceti-va acasa sau riscati sa fiti arestati!', scria pe unul dintre afise care avea desenate si niste catuse. Imigrantii clandestini erau indemnati sa a trimita mesaje-text continand cuvantul 'Home' la un numar de telefon.

Ministerul de Interne a primit in total 1.561 mesaje, dintre care 1.034 s-au dovedit farse, potrivit raportului.

In final, doar 11 persoane au parasit tara in urma acestei campanii care a costat peste 11.000 de euro si a starnit reactii aprinse chiar si in cadrul guvernului, ministrul liberal-democrat al comertului Vince Cable considerand initiativa "stupida si insultatoare".