Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie judeca vineri cererea procurorilor DNA privind arestarea preventiva a omului de afaceri Justin Paraschiv, pus sub acuzare in dosarul de evaziune fiscala, in care au fost arestate deja 16 persoane, scrie Agerpres.

Procurorii solicita arestarea in lipsa a lui Justin Paraschiv, dupa ce politistii nu l-au gasit la domiciliu. Cu toate ca au existat informatii ca el ar fi fugit din tara, Paraschiv a negat informatia si a declarat ca se va prezenta vineri la instanta suprema.

Justin Paraschiv, prezent in Top 100 cei mai bogati oameni din Romania, conduce impreuna cu sora lui, Carmina Paraschiv, un grup de firme din domeniul producerii si comercializarii produselor alimentare. El a fost pus sub acuzare de procurorii DNA pentru initiere, constituire sau aderare la un grup infractional organizat si evaziune fiscala, firmele sale fiind acuzate ca au adus un prejudiciu statului de peste 50 milioane lei (10 milioane euro).

Procurorii sustin ca Justin Paraschiv face parte din gruparea formata din oameni de afaceri romani si de origine araba, condusa de Moubarak Mahmoud Sleiman, care a pus la punct un amplu mecanism prin care se eluda plata unor taxe catre bugetul de stat prin comercializarea de produse din carne, folosind societati comerciale de tip fantoma. Un rol important in aceasta retea il detine grupul de firme Carmistin, ce ii apartine lui Justin Ovidiu.