Cinci persoane sunt urmarite penal in cazul vandalizarii masinii ministrului Culturii, Daniel Barbu, pentru savarsirea infractiunii de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice, informeaza Agerpres.

"In cauza avand ca obiect savarsirea infractiunii de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice, cu prilejul participarii la un protest neautorizat in Centrul Vechi al Capitalei, in data de 17 octombrie, lucratori de politie din cadrul Serviciului Investigatii Criminale - Politia Sector 3, sub indrumarea procurorilor acestei unitati de parchet, au procedat la citarea unui numar de cinci persoane, in vederea aducerii la cunostinta a invinuirii si audierii in calitate de invinuiti. Pentru garantarea dreptului la aparare al invinuitilor, alte date (inclusiv numele invinuitilor si momentul audierii) nu pot fi facute publice in acest moment", se arata intr-un comunicat al Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 3 Bucuresti emis miercuri.

Potrivit sursei citate, inceperea urmaririi penale este o etapa a procesului penal, reglementata de Codul de procedura penala, avand drept scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

Pe 17 octombrie, ministrul Culturii, Daniel Barbu, a participat la o dezbatere in Club A, din Centrul Vechi, iar cand a iesit din local a constatat ca autoturismul sau era inconjurat de mai multe persoane care protestau fata de proiectul de la Rosia Montana.

Ministrul Daniel Barbu a fost abordat de protestatari inca din timpul dezbaterii de la Club A, care a fost suspendata din cauza celor care scandau impotriva proiectului minier.

Politistii aflati in zona au solicitat interventia jandarmilor in momentul in care indivizi din acel grup au atacat cu pietre masina ministrului, spargandu-i luneta.