Alocatia de stat pentru copii nu va fi majorata in 2014, declara, la RFI, ministrul Muncii, Mariana Campeanu. Ea precizeaza in schimb ca statul ar putea acorda copiilor nevoiasi tichete pentru uniforme sau rechizite. Campeanu califica recenta propunere legislativa a unor parlamentari de a majora alocatia la 200 de lei drept "rupta total de realitate".

Mariana Campeanu precizeaza ca alocatia pentru copii ramane neschimbata anul viitor: "Majorarea generala a alocatiei nu putem sa o facem si nici nu putem sa o acordam diferentiat, pentru ca s-a pronuntat Curtea Constitutionala si ca atare gasim alte forme de ajutor pentru copiii saraci: alocatia de sprijin pentru familii a fost marita cu 30% si am marit si pragul de eligibilitate, in asa fel incat circa 550 de mii de copii pot beneficia de aceste cresteri".

"Alocatia de 42 de lei o sa ramana anul viitor neschimbata si o sa cautam pe parcursul anului viitor sa vedem ce solutie gasim pentru alte forme de a sprijini copiii: burse scolare, tichete pentru uniforme, pentru rechizite, chiar dorim sa ajutam efectiv copiii care au nevoie", spune ministrul Muncii.

Continuarea pe www.rfi.ro.