Aproximativ 300 de persoane au participat, duminica, in fata sediului DIICOT Hunedoara, la o actiune de sustinere a comisarului sef Traian Berbeceanu, participantii declarand ca mentinerea acestuia in stare de arest preventiv este o masura incorecta. Protestatarii s-au adunat in fata sediului DIICOT Hunedoara din Deva, avand pancarte inscriptionate cu mesaje precum: "Traian Berbeceanu= integritate, onestitate, liniste", "Respect Traian Berbeceanu", "Eliberati-ne comisarul", "Traian Berbeceanu nu este un pericol pentru ordinea publica", "Vrem probe, nu vorbe" si "Vrem respect, nu dispret", potrivit Mediafax. Totodata, printre participanti s-au aflat si persoane care au purtat tricouri albe inscriptionate cu "Respect Traian Berbeceanu".

Vicepresedintele sindicatului politistilor din Hunedoara, Vasile Bucuci, a declarat ca nemultumirea politistilor participanti la actiune este legata de lipsa de comunicare in acest caz. Politistii cer ministrului de Interne si sefului IGPR sa faca verificari in acest caz si sa ofere un comunicat oficial prin care sa fie clarificate acuzatiile, care trebuie insotite de probe.

De asemenea, una dintre protestatare a declarat ca actiunea are loc ca urmare a mobilizarii de pe o retea de socializare, care a strans 10.000 de sustinatori. Sustinatorii comisarului sef Traian Berbeceanu afirma ca acesta este o victima a sistemului, iar mentinerea lui in arest este o nedreptate, intrucat are dreptul sa se apere in libertate, in conditiile in care nu reprezinta un pericol.

Seful BCCO Alba, Traian Berbeceanu, a fost arestat preventiv, joi seara, pe 29 de zile, in baza unei decizii a Curtii de Apel Alba Iulia, care a admis propunerea procurorilor DIICOT, acesta fiind acuzat ca ar fi sprijinit o grupare suspectata de evaziune fiscala cu produse petroliere.

Purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat, joi seara, ca instanta a admis propunerile de arestare preventiva inaintate de catre procurorii DIICOT atat pentru seful BCCO Alba Iulia, comisarul sef Traian Berbeceanu, cat si pentru celelalte doua persoane cercetate in acest dosar, respectiv Titus Biriescu si Ramona Biriescu.

Cosmin Muntean a spus ca decizia Curtii de Apel Alba Iulia nu este definitiva, iar inculpatii au declarat recurs in sala, care va fi judecat la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Miercuri, dupa ce a fost ridicat de anchetatori din locuinta sa, Berbeceanu spunea ca mai multe persoane pe care le-a arestat si cercetat de-a lungul timpului pentru infractiuni deosebit de grave sunt fortate sa depuna plangeri impotriva sa si ca acestea ar fi spijinite de structuri ale statului.

Intrebat daca crede ca exista o implicare a politicului in acest dosar, el a raspuns: "Este posibil, dar refuz sa discut la momentul acesta. O sa aflati in curand foarte multe detalii...".

Procurorii DIICOT au facut, miercuri, 11 perchezitii in judetele Alba si Hunedoara, la locuintele unor persoane suspectate de evaziune fiscala cu produse petroliere de peste 3,5 milioane de lei, intr-un dosar in care este cercetat si seful BCCO Alba Iulia, fiind acuzat ca a sprijinit grupul infractional.

Procurorii au stabilit ca seful BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu, a ajutat invinuitii, oferindu-le informatii despre activitatile investigative desfasurate de DIICOT sau despre stadiul unor dosare care aveau ca obiect comiterea unor infractiuni economice de catre membrii gruparii infractionale. Acesta i-ar fi anuntat si despre perchezitii si audieri de martori si le-ar fi dat spus cum pot evita probarea activitatilor infractionale, atentionandu-i cu privire la evitarea utilizarii comunicarilor prin telefon.