Cine l-a adus la Palatul Victoria pe Marcel Pavaleanu, fostul consilier guvernamental arestat preventiv pe 19 octombrie sub acuzatia de evaziune fiscala in valoare de 35 de milioane de euro? Cine sunt prietenii sai din afaceri si politica? HotNews.ro a reusit sa raspunda in mare parte acestor intrebari si cu ajutorul Facebook. Pavaleanu apare in fotografii in ipostaze familiare alaturi de politicieni importanti sau interlopi fugari din judetul Prahova. Cu ajutorul acestor fotografii, HotNews.ro a realizat un infografic dinamic, care scoate in evidenta o retea politico-financiara intr-unul din judetele campioane la evaziune fiscala: Prahova.

  • Intra in text si incarca infograficul interactiv “Reteaua de prieteni ai lui Marcel Pavaleanu”. Navigeaza in program utilizand sagetile stanga/dreapta. La sfarsitul infograficului continua sa navighezi pentru a vedea  harta schematica a legaturilor lui Pavaleanu.

Reteaua de prieteni ai lui Marcel Pavaleanu

Nota: Foloseste sagetile stanga/dreapta fie de pe tastatura, fie de sub infografic pentru a naviga.

Infograficul dinamic poate fi accesat si aici.

Personajele

  • Marcel Pavaleanu. Fost angajat la Secretariatul General al Guvernului in prima parte a anul 2013, presedinte PSD Plopeni, un apropiat al familiei baronului PSD Mircea Cosma, presedintele Consiliului Judetean Prahova. Arestat sub acuzatia de evaziune fiscala si spalare de bani cifrata la 35 de milioane de euro.
  • Razvan Alexe. Apare in declaratia de avere a lui Marcel Pavaleanu, care l-ar fi imprumutat cu 35.000 de euro. Presa il descrie pe Razvan Alexe ca interlop fugit din tara in Statele Unite in urma altor dosare de evaziune fiscala. Razvan Alexe apare in imagini costumat in Dracula, la petreceri mondene. Din fotografiile obtinute de HotNews.ro de pe Facebook rezulta ca Razvan Alexe si Marcel Pavaleanu erau prieteni foarte apropiati: taie impreuna un tort la o petrecere, probabil un botez.
  • Cu cine mai este prieten interopul Alexe? HotNews.ro a suprins un dialog pe FB cu Vlad Cosma, fiul presedintelui CJ Prahova Mircea Cosma. Dialogul a fost intre timp sters, dar HotNews.ro a pastrat o captura foto care poate fi vazuta in infograficul dinamic. Semn ca juniorul Cosma, avand azi calitatea de deputat PSD, nu vrea sa se mai defileze cu interlopul Alexe nici macar pe retelele de socializare. Intr-un interviu mai vechi pentru Adevarul, Vlad Cosma admite ca il cunoaste pe Razvan Alexe (care ar fi luat 35.000 de euro imprumut de la Pavaleanu), dar il prezinta ca fiind o simpla cunostinta. (Citeste explicatiile in fotografia care-l infatiseaza pe Alexe pe un zgarie nori). 
  • Cu cine este prieten deputatul PSD Vlad Cosma? Iata-l intr-o fotografie alaturi de Marcel Pavaleanu, intr-o ipostaza familiara, alaturi de alti prieteni. Si aceasta imagine a disparut intre timp de pe Facebook.
  • Cat de buni prieteni sunt deputatul PSD Vlad Cosma si Marcel Pavaleanu, fostul consilier acuzat de evaziune estimata la 35 de milioane de euro? O fotografie ii infatiseaza pe cei doi pe o plaja in Palma de Majorca in compania unor tinere purtand sombrero.
  • Daca e vorba de prieteni, cu amicitia cui se mai lauda deputatul PSD Vlad Cosma? O fotografie ne arata o relatie stransa cu Sebastian Ghita, patronul Romania TV si deputat PSD de Prahova.
  • Sebastian Ghita si-a facut campanie in tandem cu Mircea Cosma, presedintele CJ Prahova, tatal lui Vlad Cosma, semn ca relatiile de familie si cele politice merg mana in mana. Intr-o imagine recenta obtinuta de HotNews.ro, Sebastian Ghita apare intr-un afis alaturi de Mircea Cosma sub urmatorul slogan: "Am promis! Facem! Sa ne luam tara inapoi!"
  • La sfarsitul galeriei foto, vezi prezentate schematic alte legaturi ale lui Marcel Pavaleanu: a fost membru in Consiliul de Administratie al SC Industrial Parc SA, unde actionar unic este Consiliul Judetean Prahova, condus de Mircea Cosma, tatal deputatului PSD Vlad Cosma, prieten cu interlopul Razvan Alexe care a primit un imprumut in valoare de 35.000 de la Marcel Pavaleanu, fost angajat SGG, acuzat de evaziune fiscala estimata la 35 de milioane de euro.