Ioan Mihaila, retinut miercuri seara sub acuzatia ca ar fi oferit o mita de 1,4 mil euro, a fost demis din functiile de consilier al ministrului Economiei, Constantin Nita, si de membru in cadrul Consiliului de Supraveghere al S.C. Hidroelectrica S.A, potrivit unui comunicat al Departamentului pentru Energie remis HotNews.ro.

De asemenea, Departamentul pentru Energie va propune Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica demiterea lui Eugen Bradean din Directoratul S.C. Hidroelectrica.

"In perioada urmatoare, S.C. Hidroelectrica urmeaza sa puna la dispozitia organelor abilitate toate informatiile necesare finalizarii anchetei, iar Departamentul pentru Energie va sprijini autoritatile pentru buna desfasurare a cercetarilor", se arata in comunicatul citat.

Decizia vine dupa ce Eugen Bradean si Ioan Mihaila au fost retinuti miercuri seara in cazul unui dosar de dare de mita in valoare de 1,4 milioane euro pentru incheierea unui contract de furnizare de energie de aproape 263 milioane euro.