Un medic legist care ancheteaza cauzele decesului unei persoane care a fost lovita de o masina Toyota condusa de presedintele PSD Slatina, Marius Oprescu, acuza ca este supus la "presiuni foarte mari" si ca i s-a transmis sa isi "bage mintile in cap".

Toyota HiluxFoto: Toyota

Vicepresedintele Consiliului Judetean Olt, Marius Oprescu, aflat la volanul unui autoturism al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Olt, o Toyota Kilux, a lovit o caruta, pe data de 3 octombrie, in urma accidentului patru persoane fiind ranite. Una dintre victime a murit marti seara.

"Am fost abordat direct si brutal, ieri (marti, n.r.), cand ma aflam in spital pentru a ma documenta asupra acestui caz medical", a afirmat miercuri medicul legist Sorin Leznic, intr-o interventie telefonica la B1 TV.

Acesta sustine ca se afla la sectia Terapie intensiva, cand a fost abordat de doua persoane "care foarte brutal dar foarte insidios m-au atentionat sa-mi bag mintile in cap, sa nu ma cred destept, sa fiu atent la ce fac, toate condimentate cu injuraturi ce nu pot fi reproduse", a sustinut Leznic.

Acesta nu a dorit sa precizeze cine erau cele doua persoane, precizand doar ca erau angajati ai spitalului.

Sorin Leznic a explicat ca sarcina sa in cadrul expertizei este de a stabili daca exista "o legatura de cauzalitate intre un incident traumatic si un deces".

"Eu ar fi trebuit sa rup probabil legatura de cauzalitate", a comentat el, acuzand "foarte mari presiuni".

Contactat telefonic de B1 TV, Marius Oprescu, presedintele PSD Slatina, a acuzat ca "se incearca fabricarea unui dosar" impotriva sa, motiv pentru care, imediat ce a aflat de decesul unei dintre victime, i-a solicitat procurorului de caz, prin intermediului avocatului, "ca autopsia probelor de laborator sa se faca la institutul Mina Minovici, pe cheltuiala mea".

Acesta sustine ca are "suspiciuni" si doreste sa fie tratat "corect". Intrebat de ce a solicitat trimiterea probelor la Mina Minovici, Oprescu a raspuns: "Sa nu existe supiciuni ca aici as putea interveni, as putea face ceva".

Liderul PSD Slatina l-a acuzat pe Leznea ca actioneaza in calitate de "fost lider de sindicat in Consiliul Judetean" si a precizat ca a dat probe ADN pentru a se stabili daca sangele care i-a fost prelevat in noaptea accidentului era al lui sau nu.

Sorin Leznic sustine insa ca nu a avut niciodata vreun conflict cu Marius Oprescu.

In seara zilei de 3 octombrie presedintele PSD Slatina, Marius Oprescu, vicepresedinte al Consiliului Judetean Olt, a intrat cu masina intr-o caruta, pe raza localitatii Piatra-Olt. O persoana a fost internata si alte trei ranite usor iar un ziar local sustine ca vicepresedintele venea de la o petrecere. Contactat de HotNews.ro, Oprescu a neagat ca ar fi fost baut, sustinand ca venea de pe teren in interes de serviciu.

Digi 24 informeaza ca una dintre victimele accidentului a murit marti seara, la spitalul din Slatina. Potrivit surse citate, Marius Oprescu este cercetat pentru omor din culpa.

HotNews.ro relata cazul pe 14 octombrie, aratand ca masina pe care vicepresedintele CJ Olt o conducea si pe care a implicat-o in accident era cumparata de Consiliul Judetean, pentru ISU Olt, intr-un proiect european privind interventiile in situatii de urgenta, pe programul privind Cooperarea Europeana Teritoriala (ETC).

Contactat de HotNews.ro, vicepresedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a recunoscut ca masina pe care o conducea si pe care a implicat-o in accident era cumparata pentru ISU Olt.

Paul Stanescu, presedintele CJ Olt, a explicat si el ca vicepresedintele se intorcea de la o inspectie a unui drum aflat in lucru si masina a luat-o "ca sa nu rugineasca in parcare". Angajatii ISU sustin ca stiau de existenta acestei masini, dar ca nu au utilizat-o niciodata.

In urma accidentului, au fost ranite patru persoane, care se aflau in caruta respectiva. "Carutasul a suferit rani si a fost transportat la Spitalul Judetean de Urgenta Slatina. Rani au suferit si cei trei pasageri din atelaj, Cristina R., de 28 ani, R.C., de 13 ani, ambii din orasul Bals, si Luminita M., de 24 ani, din orasul Piatra Olt, care nu au necesitat insa internarea", relata ziarul local Eveniment de Olt, care citeaza Inspectoratul de Politie Judetean Olt.