Vicepresedintele Consiliului Judetean Olt, Marius Oprescu, aflat la volanul unui autoturism al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Olt, a lovit o caruta, pe data de 3 octombrie, in urma accidentului patru persoane fiind ranite. Una dintre victime a murit marti seara, potrivit Digi24.

Marius OprescuFoto: Agerpres

In seara zilei de 3 octombrie presedintele PSD Slatina, Marius Oprescu, vicepresedinte al Consiliului Judetean Olt, a intrat cu masina intr-o caruta, pe raza localitatii Piatra-Olt. O persoana a fost internata si alte trei ranite usor iar un ziar local sustine ca vicepresedintele venea de la o petrecere. Contactat de HotNews.ro, Oprescu a neagat ca ar fi fost baut, sustinand ca venea de pe teren in interes de serviciu.

Digi 24 informeaza ca una dintre victimele accidentului a murit marti seara, la spitalul din Slatina. Potrivit sursei citate, Marius Oprescu este cercetat pentru omor din culpa.

HotNews.ro relata cazul pe 14 octombrie, aratand ca masina pe care vicepresedintele CJ Olt o conducea si pe care a implicat-o in accident era cumparata de Consiliul Judetean, pentru ISU Olt, intr-un proiect european privind interventiile in situatii de urgenta, pe programul privind Cooperarea Europeana Teritoriala (ETC).

Contactat de HotNews.ro, vicepresedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a recunoscut ca masina pe care o conducea si pe care a implicat-o in accident era cumparata pentru ISU Olt.

Paul Stanescu, presedintele CJ Olt, a explicat si el ca vicepresedintele se intorcea de la o inspectie a unui drum aflat in lucru si masina a luat-o "ca sa nu rugineasca in parcare". Angajatii ISU sustin ca stiau de existenta acestei masini, dar ca nu au utilizat-o niciodata

In urma accidentului, au fost ranite patru persoane, care se aflau in caruta respectiva. "Carutasul a suferit rani si a fost transportat la Spitalul Judetean de Urgenta Slatina. Rani au suferit si cei trei pasageri din atelaj, Cristina R., de 28 ani, R.C., de 13 ani, ambii din orasul Bals, si Luminita M., de 24 ani, din orasul Piatra Olt, care nu au necesitat insa internarea", relata ziarul local Eveniment de Olt, care citeaza Inspectoratul de Politie Judetean Olt.

"Nu se mai intampla nimic, nu au fost probleme, nu a murit nimeni, e in regula", a declarat, pentru HotNews.ro, vicepresedintele Oprescu.

Potrivit purtatoarei de cuvant a IPJ Olt, Claudia Radu, vicepresedintele CJ Olt, Marius Oprescu, nu a pastrat o distanta suficienta in mers fata de o caruta nesemnalizata corespunzator, care circula in fata sa, si a intrat in coliziune fata spate cu aceasta.

Masina face parte dintr-un lot de 2 astfel de autoturisme cumparate de CJ Olt in 29 mai 2012, in cadrul proiectului "Management of emergencies caused by dangerous hydrological, meteorological and environmental quality events" (Managementul urgentelor cauzate de evenimente periculoase hidrologice, meteorologice si de calitate a mediului- n.r.).

Proiectul a cuprins achizitia de ambarcatiuni si autovehicule pentru "salvare in situatii de urgenta, in cazul dezastrelor naturale", potrivit anunului de participare oficial, redactat de CJ Olt. In anunt se precizeaza textual si foarte exact ca ambarcatiunile si autovehiculele sunt utilizate "in caz de dezastru".