Printul britanic George va primi cadou, cu ocazia botezului sau, o pajiste cu flori salbatice din Transilvania, a declarat contele Tibor Kalnoky, un prieten al bunicului sau, printul Charles, pentru agentia The Associated Press, preluata de site-ul greenfieldreport.com.

"Florile salbatice sunt fragile ca nou-nascutii. Este un cadou care va proteja aceasta zona si va contribui la cresterea constiintei publicului ca aceste flori rare pot fi si ele protejate", a spus contele Tibor Kalnoky, care are grija de proprietatea printului Charles din Transilvania.

Kalnoky, un activist pentru protectia mediului, a fost invitat la nunta parintilor printului George, William si Kate Middleton.

"Charles este indragostit de viata rurala din Romania si viziteaza tara in fiecare an", noteaza AP.

Agentia Agerpres scrie ca pajistea cu flori pe care George o va primi in dar s-ar afla in judetul Covasna.

Potrivit autoritatilor locale, contele ar fi cumparat in satul Valea Zalanului un teren 'cu specii de flori foarte rare' cu intentia de a-l darui printului George.

Valea Zalanului e un sat izolat din judetul Covasna, nu departe de Malnas Bai, unde printul Charles al Marii Britanii a cumparat mai multe case vechi, pe care le-a restaurat si unde vine o data pe an.