Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, a semnat marti, 22 octombrie, la Departamentul de Stat de la Washington, Acordul intre Guvernul Statelor Unite ale Americii si Guvernul Romaniei privind continuarea schimburilor educationale si academice administrat de Comisia Fulbright Romano - Americana.

Durata acordului este de 10 ani, de la data intrarii sale in vigoare, cu posibilitatea prelungirii, automate, pentru inca 10 ani, informeaza Ministerul Educatiei Nationale (MEN) printr-un comunicat remis HotNews.ro.

"In Romania, Comisia Fulbright Romano - Americana le ofera cetatenilor romani burse de studiu si de cercetare in universitati de prestigiu din SUA, iar cetatenilor americani burse de studiu si de cercetare in universitati romanesti de renume. Pentru cetatenii romani bursele se adreseaza studentilor, la orice tip de program de studiu si la specializari diverse, profesorilor, dar si managerilor din mediul public si privat", anunta MEN.

Pana acum, inclusiv anul universitar 2013-2014, potrivit datelor Ministerului, totalul beneficiarilor burselor Fulbright se ridica la 3.062, dintre care 2.020 romani si alti 1.042 americani. Anual, iau parte la acest program aproximativ 10 profesori romani si tot atatia americani, care predau si/sau participa la proiecte de cercetare. Tot aproximativ 10 studenti americani si romani iau parte la programele Fulbright Student, vizand studii masterale, cercetare in diverse domenii sau predarea limbii engleze.

Programul Fullbright este un program de schimburi culturale, stiintifice si educationale, desfasurat de SUA in toata lumea, inca din 1946, la initiativa senatorului William Fulbright. Programul este coordonat, in SUA, de catre Biroul Afacerilor Culturale si Educationale al Departamentului de Stat.

Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, se afla, in perioada 20 - 24 octombrie, intr-o vizita oficiala in Statele Unite ale Americii. Ministrul face parte din delegatia condusa de Primul-ministru Victor Ponta.