Activitatea Comisiei speciale pentru analiza proiectului de explorare de la Rosia Montana a fost prelungita pana pe 10 noiembrie, a anuntat presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, potrivit Agerpres.

Astfel, Birourile permanente reunite ale Parlamentului au decis marti sa amane termenul de depunere a raportului pe care aceasta comisie il va face cu privire la proiectul minier.

"S-a aprobat prelungirea termenului comisiei Rosia Montana pana pe 10 noiembrie, la cererea presedintelui Comisiei si a membrilor pentru a depune raportul de avizare a proiectului de lege", a spus Zgonea, dupa sedinta Birourilor permanente reunite.

UPDATE 10.55 Plenul reunit al Parlamentului a adoptat marti, cu larga majoritate, proiectul de hotarare care prevede prelungirea termenului de depunere a raportului pe care Comisia speciala comuna a Camerei Deputatilor si Senatului referitor la proiectul de lege privind masuri aferente exploatarii minereurilor auro-argentifere din perimetrul Rosia Montana si stimularea si facilitarea dezvoltarii activitatii miniere in Romania.

Actul normativ, care modifica Hotararea Parlamentului Romaniei nr. 56/2013 privind constituirea comisiei speciale, a primit 17 voturi impotriva, iar opt parlamentari s-au abtinut de la vot.

Liderul grupului deputatilor democrat-liberali, Mircea Toader, a anuntat anterior ca parlamentarii PDL nu vor participa la sedinta de plen.

Presedintele Partidului National Liberal, Crin Antonescu, a declarat, luni, ca formatiunea sa ar agrea ca actuala Comisie speciala pentru Rosia Montana sa dea raport de respingere proiectului Guvernului si apoi sa se faca o alta comisie, care sa initieze un alt proiect de lege privind exploatarea resurselor.

Premierul Victor Ponta a afirmat vinerea trecuta ca decizia Comisiei speciale pe Rosia Montana privind scoaterea din proiect a acordului cu RMGC este suverana, insa a aratat ca USL a decis prelungirea mandatului acestui for cu 30 de zile, 'in ideea ca se va gasi o pozitie comuna'.

"Am decis ca saptamana viitoare sa mai prelungim mandatul Comisiei, pentru a putea sa finalizeze toate audierile si sa citeasca toate materialele care au fost puse la dispozitie si decizia Comisiei este suverana asupra Guvernului", a spus Ponta.