Premierul Victor Ponta a declarat luni, la o intalnire cu oameni de afaceri americani, unde a fost insotit de subsecretarul de stat pentru comert international (ministru adjunct, n.r.), Francisco Sanchez, ca relatiile politice si militare cu SUA sunt "aproape perfecte" iar Romania isi doreste ca relatiile economice cu Statele Unite sa ajunga la acelasi nivel, potrivit corespondentului Agerpres.

Victor PontaFoto: AGERPRES

"Suntem recunoscatori pentru oportunitatea de a ne intalni in acest format, asa cum am reusit sa ne intalnim si la Bucuresti. (...) Parteneriatul nostru politic si militar functioneaza aproape perfect si suntem mandri de acest lucru. Dar ma aflu aici, inainte de toate, pentru a va asigura ca dorim sa pastram relatiile economice in aceiasi termeni. Nu ascund faptul ca potentialul economic al Romaniei ar putea fi unul mult mai mare decat in prezent. (...) Va incurajez sa investiti si mai mult, pentru a crea locuri munca", a afirmat premierul Ponta, in deschiderea mesei rotunde organizata de American - Romanian Business Council (AMRO) si US Chamber of Commerce & Business Roundtable (BR).

Potrivit agentiei Mediafax, primul ministru si-a inceput discursul printr-o remarca legata de diferenta de fus orar dintre Romania si SUA.

"Este o dimineata dificila pentru delegatia romana, avand in vedere ca trebuie sa ne obisnuim cu fusul orar, dar suntem multumiti pentru ca avem oportunitatea sa ne intalnim in acest format, asa cum am reusit si la Bucuresti", le-a spus Ponta reprezentantilor mai multor companii americane.

Ponta a adaugat ca, alaturi de colegii sai de delegatie, ministrii Energiei, Mediului, Afacerilor Externe si Educatiei, doreste sa ofere "un tablou al unui guvern angajat in dezvoltarea afacerilor", o tara angajata in imbunatatirea relatiilor economice si in a oferi "predictibilitate si stabilitate". "Si cred ca stabilitate si predictibilitate sunt cuvintele-cheie pentru toate companiile pe care le reprezentati", a subliniat Victor Ponta.

In continuarea evenimentului, premierul roman a facut o prezentare a potentialului de afaceri si a raspuns intrebarilor reprezentantilor companiilor componente AMRO, alaturi de subsecretarul pentru comert international, Francisco Sanchez.

AMRO este o entitate infiintata in ianuarie 2012, in care sunt prezente peste 80 de companii americane, intre care Exxon, Chevron, Rayethon, CNA.

Business Roundtable este cea mai mare organizatie de lobby din SUA si reprezinta interesele unor companii a caror cifra de afaceri se situeaza in jurul a 7,3 trilioane de dolari.

Victor Ponta efectueaza o vizita oficiala in Statele Unite.