Cateva sute de persoane au participat duminica in orasul Abrud, judetul Alba, la doua adunari distincte prin care si-au exprimat sustinerea, respectiv opozitia fata de proiectul minier de la Rosia Montana, adunarile desfasurandu-se in curtea fostei unitati militare, respectiv in fata primariei din localitate, relateaza Agerpres.

Cei aproximativ 250 de sustinatori ai proiectului Rosia Montana, membri ai Sindicatului "Viitorul Mineritului", au incercat sa ajunga in locul in care protestau opozantii proiectului, fiind necesar ca Jandarmeria sa restrictioneze accesul pe strada care facea legatura intre cele doua grupuri si sa instituie si un cordon de forte de ordine.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean al Jandarmeriei Alba, maior Cosmin Jurcovet, a declarat pentru Agerpres ca vor fi dispuse masurile legale care se impun pentru organizatorii mitingului si marsului organizat de Sindicatul "Viitorul Mineritului" care nu au respectat nici intervalul orar pentru care aveau autorizatie si nici traseul.

La mitingul organizat impotriva proiectului au participat aproximativ 200 de persoane printre care si deputatul Remus Cernea.

Sambata, la Campeni, aproximativ 2.000 de oameni au protestat impotriva proiectului, iar la Rosia Montana 32 de mineri s-au blocat simbolic in subteran pentru cateva ore, fiind sprijiniti in demersul lor de circa 300 localnici care i-au asteptat la gura minei "Catalina Monulesti".