Marcel Pavaleanu, fost angajat la Secretariatul General al Guvernului in prima parte a anului 2013, e acuzat de evaziune fiscala si spalare de bani cifrata la 35 milioane de euro. Pavaleanu, presedinte PSD Plopeni si actual membru in Consiliul de Administratie al unei companii detinute de Consiliul Judetean Prahova, este apropiat al familiei Mircea Cosma (sef CJ Prahova) - Vlad Cosma (fiul lui Mircea Cosma, parlamentar PSD), via interlopul Razvan Alexe. Marcel Pavaleanu a mai fost trimis in judecata in martie 2011, sub acuzatia de evaziune fiscala.

Marcel PavaleanuFoto: Observatorulph.ro
  • Vezi mai jos o prezentare a retelei Pavaleanu:

Prezentarea poate fi vizualizata si aici.

------------------------------------------

Actualizari:

Ora 16.20: Marcel Pavaleanu a mai fost trimis in judecata in martie 2011, sub acuzatia de evaziune fiscala, alaturi de Cristian Dobre.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Cristian Dobre, in calitate de administrator al unei societati comerciale, in perioada iunie - august 2005, nu a inregistrat operatiunile de achizitie si livrare a unor produse petroliere, ceea ce a condus la prejudicierea bugetului de stat cu suma totala de 478.065 lei.

De asemenea, in calitate de administrator al altei societati comerciale, a indus in eroare, cu prilejul executarii unui contract o firma, prin plata marfii achizitionate cu fila CEC (pentru suma de 2.799 lei) fara a avea autorizata semnatura in banca.

Marcel Pavaleanu, in calitate de administrator al aceleiasi societati comerciale, in perioada mai - iulie 2004, nu a inregistrat operatiunile economico-financiare de achizitie a produselor petroliere, ceea ce a dus la prejudicierea bugetului de stat cu suma de 5.840 lei.

Dosarul a fost inaintat Judecatoriei Ploiesti.

Ora 16.15: Interlopul Razvan Alexe, pe care Pavaleanu l-a imprumutat cu 35.000 euro, este si el dat in urmarire de procurori. Presa locala scria ca gruparea lui Alexe l-a batut in 2009 pe un primar PDL din Prahova, fiind unul dintre coordonatorii echipelor de teren pentru candidatii PSD. Alexe a fost impuscat in mallul Plaza din Bucuresti intr-un conflict armat cu membrii clanului Gemenii.

Ora 16.12: Surse judiciare din Prahova sustin ca Pavaleanu a fost ridicat din vila sa si va fi propus pentru arestare preventiva

Ora 15.50: Pavaleanu l-a imprumutat cu 35.000 euro pe Razvan Alexe, un interlop din Prahova cunoscut ca prieten al parlamentarului PSD Vlad Cosma (fiul sefului CJ Prajova, Mircea Cosma)

Ora 15.43: Declaratia de avere arata ca Pavaleanu era in iunie 2013 membru in Consiliul de Administratie al SC Ploiesti Industrial Parc SA, unde actionar unic este Consiliul Judetean Prahova

Ora 15.37: Victor Ponta a declarat ca, in urma unei discutii cu seful SGG, a aflat ca Pavaleanu nu mai lucreaza la SGG "de ceva timp"

Context

------------------------------------------

Reteaua

Reteaua "Pavaleanu"

Foto: Hotnews

Procurori din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti au dispus joi retinerea lui Marcel Cristian Pavaleanu, fost consilier in Secretariatul General al Guvernului, alaturi de Enica Victoria, Stroe Cecilia Cristina, Serban Bogdan Ionut, Stefanescu Elena Giluela, pentru comiterea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani. Vezi aici ultima declaratie de avere a lui Marcel Pavelescu.

Potrivit comunicatului parchetului, exista indicii ca inculpatii, in perioada 2012 - 2013, prin intermediul unui lant comercial fictiv, in care erau incluse aproximativ 60 de societati comerciale de pe raza judetului Prahova si municipiului Bucuresti, din care o parte aveau comportament tip "fantoma", au simulat operatiuni comerciale de achizitie/livrare marfuri si servicii, ce au avut ca rezultat diminuarea bazelor impozabile fiscale, pentru ca ulterior sumele de bani rezultate din savarsirea infractiunii de evaziune fiscala sa fie retrase in numerar din conturile bancare ale societatilor comerciale, prin simularea unor operatiuni contabile nereale de creditare a propriilor firme. Pana in prezent prejudiciul estimat este in cuantum de 149.800.000 lei.

Persoanele retinute urmeaza sa fie prezentate instantei in vederea luarii masurii arestarii preventive.