Consilierii locali din comuna Pungesti au hotarat joi in unanimitate ca in 24 noiembrie sa fie organizat referendumul pentru consultarea populatiei privind explorarea gazelor de sist de catre compania americana Chevron, anunta Agerpres.

Tot joi consilierii locali din Pungesti au votat in unanimitate o hotarare privind interzicerea explorarii si exploatarii gazelor de sist pe teritoriul comunei. In cadrul intalnirii convocate de indata, au fost prezenti 12 din cei 13 consilieri locali, acestia votand, de asemenea in unanimitate, organizarea unui referendum local pe tema explorarii si exploatarii gazelor de sist.

Tot in cadrul sedintei de joi, s-a propus organizarea unui referendum local pentru demiterea primarului Mircia Vlase (PSD). Un numar de sapte consilieri au votat impotriva, patru alesi locali au votat pentru, iar unul s-a abtinut de la vot. Primarul Mircia Vlase nu a participat la sedinta CL Pungesti.

La Pungesti, in localitatea Silistea, oamenii au continuat protestele incepute de luni, 14 octombrie. Dupa ce in cursul zilei de miercuri, in zona au fost concentrate forte de ordine impresionante, joi dimineata efectivele de jandarmi si politisti, dar si utilajele Chevron au parasit locul in care se desfasoara protestul.