Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a explicat joi, la Parlament, ca noile propuneri de procurori sefi in cadrul DNA au fost facute intrucat, in urma discutiilor purtate cu conducerea DNA, s-a ajuns la concluzia ca "echipa nu poate fi pe deplin functionala", transmite Agerpres.

Robert Cazanciuc (foto arhiva)Foto: AGERPRES

"Ca si prima data, la primele propuneri, a fost un dialog pe care l-am avut cu DNA. Am continuat acel dialog si a rezultat ca echipa nu poate fi pe deplin functionala, asa cum am gandit-o de la inceput.

Dupa o discutie cu cei doi sefi de sectie, cu seful DNA am ajuns la concluzia ca este mai bine sa facem alte propuneri pentru o buna functionare a DNA", a spus ministrul.

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a participat joi la seminarul organizat de Comisia juridica si Ambasada Statelor Unite la Bucuresti privind oportunitatea parteneriatelor public-privat la nivelul sistemului penitenciar romanesc.

Ministrul Justitiei a retras vineri candidaturile controversate ale Iulianei Bendeac si lui Viorel Cerbu pentru sefia sectiei anti-coruptie din DNA si a facut alte numiri: procurorii Gheorghe Popovici si Danut Volintiru, anunta un comunicat al Ministerului. Gheorghe Popovici a lucrat in dosarul Voiculescu - Antena 3, iar Danut Volintiru a lucrat in dosarul Adrian Nastase - Trofeul Calitatii. Reamintim ca sefa DNA, Codruta Kovesi, ii propusese ministrului alte numiri.

Sectia pentru procurori a CSM a stabilit marti ca procurorii nominalizati sa fie audiati in 11 noiembrie. Pana la data de 21 octombrie candidatii trebuie sa trimita proiectele de management catre CSM.

Schimbarile la conducerea Sectiei I a DNA au loc dupa ce procurorul general Tiberiu Nitu a dispus pe 2 octombrie incetarea delegarii lui Lucian Papici in functia de procuror sef al Sectiei de combatere a coruptiei si delegarea in aceeasi functie a procurorului Iuliana Bendeac.

De asemenea, la aceeasi data, s-a dispus incetarea delegarii Marianei Alexandru in functia de procuror sef adjunct al Sectiei de combatere a coruptiei si delegarea in aceeasi functie a procurorului Viorel Cerbu.

Anterior, Tiberiu Nitu ii prelungise lui Papici delegarea in functia de conducere cu inca trei luni, la cererea procurorului-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.