Taximetristii pirat care amenintau si pacaleau turistii straini acostati pe Aeroportul Otopeni au fost retinuti de politisti si urmeaza sa fie prezentati in fata magistratilor Judecatoriei Sectorului 1 cu propunere de arestare preventiva pentru savarsirea infractiunilor de talharie si santaj, au precizat marti pentru Agerpres surse din Politie.

Potrivit surselor citate, in urma perchezitiilor efectuate la domiciliile a 24 de persoane suspectate de comiterea infractiunilor cu violenta au fost gasite mai multe inscrisuri, aparate de taxat nefunctionale, precum si niste munitie, fara a fi identificata vreo arma. De asemenea, oamenii legii au descoperit ca o parte dintre suspecti aveau masinile modificate special pentru a-si putea santaja victimele.

De exemplu, sigurantele usilor erau defectate in mod intentionat pentru ca oamenii care se urcau in taxi sa nu poata cobori pana cand nu achitau sumele cerute. Politistii bucuresteni au efectuat marti 24 de perchezitii in Bucuresti, Ilfov, Dambovita si Giurgiu, la persoane care practica ilegal taximetria si care pacaleau si talhareau prin suprataxare turisti straini veniti in Romania. Taximetristii pirat recurgeau la amenintari si violente in cazul in care nu li se achitau cursele.

Ei acostau turistii chiar de la sosirea pe aeroportul Otopeni, le ofereau transport si ulterior ii suprataxau. De exemplu, o cursa de la Otopeni pana la Intercontinental, unde strainii erau cazati, putea costa si 200 de euro, in timp ce pe un traseu Bucuresti ¬ Brasov soferii cereau peste 250 de euro. Mai mult, anchetatorii spun ca plata se calcula la cursul euro, care, de cele mai multe ori, nu era cel real, invocand astfel preturi foarte mari, de ordinul sutelor de euro.