O manifestatie stradala care are drept scop transformarea unirii cu Republica Moldova intr-o prioritate nationala va avea loc duminica, 20 octombrie, la ora 14:00, in Piata Victoriei din Bucuresti. Mii de steaguri tricolore si mesaje personalizate pentru romanii de peste Prut vor fi purtate de catre manifestantii pentru Basarabia din fata Guvernului Romaniei pana la Palatul Parlamentului (Parcul Izvor).

Mars pentru BasarabiaFoto: Hotnews

Dupa ce peste 117.000 de romani au semnat pentru o lege menita sa aduca Basarabia mai aproape de casa, participantii la manifestatie vor solicita adoptarea acestui proiectul legislativ de catre Parlamentul Romaniei. Totodata, din solidaritate cu Republica Moldova, ei vor iesi in strada in semn de sprijin fata de santajul comercial la care aceasta este supusa de catre Rusia.

"Deportari, infometari, crime si mai recent embargo-ul la importul de vinuri sunt cateva dintre metodele prin care Rusia a incercat sa ii instraineze pe romani de romani. Ii asteptam pe toti bucurestenii sa vina la eveniment cu un steag national pentru a arata ca tricolorul ne uneste pe toti", a declarat av. dr. Mihai Nicolae, co-presedinte al Platformei Civice Actiunea 2012, principalul organizator al "Marsului pentru Basarabia".

87,25% dintre romani sunt de acord cu unirea Basarabiei cu Romania, potrivit unui sondaj de opinie efectuat la nivel national, in 2012, de Centrul Roman de Studii si Strategii.