Ministrul Dezvoltarii, Liviu Dragnea, discuta marti dupa-amiaza cu Eugen Nicolaescu, Raed Arafat si Radu Stroe descentralizarea in Sanatate si Politie. Dragnea a spus la inceputul sedintei ca in aceasta intilnire se pun la punct ultimele detalii legate de "proiectul de lege", indicind astfel ca descentralizarea nu se va face prin Ordonanta de Urgenta. Reamintim ca saptamina trecuta liderii PSD si PNL au cazut de acord asupra trecerii la Consiliile Judetene ale unor institutii aflate in subordinea ministerelor Agriculturii, Mediului, Muncii, Tineretului.

Liviu DragneaFoto: Agerpres

"Azi ne uitam pe forma oarecum finala a proiectului de lege privind descentralizarea, practic articolele de lege. De asemenea am stabilit sa avem discutii cu cativa colegi din guvern. Vom incepe prima data discutia cu Ministerul Sanatatii", a declarat Liviu Dragnea.

"Nu vom descentraliza competente de la nivelul central decat dupa ce suntem foarte siguri ca procesul respectiv este oportun si ca o astfel de masura nu va produce distorsiuni in sistem", a mai spus ministrul Dragnea.

"Este o sedinta de lucru pe o tema cunoscuta. Noi am hotarat saptamana trecuta ca acolo unde nu am cazut direct de acord cu descentralizarea sa invitam ministrii de resort, sa le ascultam parerea si sa luam o hotarare in cunostinta de cauza. II vom ruga sa-si prezinte punctul de vedere. Nu dorim sa fortam descentralizarea, ci sa facem o descentralziare care face sens. Acolo unde nu suntem lamuriti ca acum nu trebuie facuta descentralizarea, nu vom face acest pas", a declarat primarul Sibiului, Klaus Johannis.

Saptamina trecuta s-a convenit o noua intilnire pentru a rezolva problemele cu descentralizarea unor institutii si agentii din subordinea Ministerului Internelor, Ministerului Sanatatii si Ministerului Muncii. Ministrii respectivi - toti liberali - s-au opus in prima faza acestei descentralizari, care slabeste influenta ministerelor si sporeste puterea presedintilor de Consilii Judetene.

La intilnirea de marti mai participa si Tudor Pendiuc (primar PSD de Pitesti, presedintele Asociatiei Municipiilor) si Klaus Iohannis (primarul Sibiului, prim-vicepresedinte PNL).