Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) discuta marti calendarul de avizare a noilor propuneri facute de ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, pentru numirea in functii de conducere la DNA, dupa ce a decis retragerea unor nominalizari, informeaza Agerpres. De asemenea, pe ordinea de zi este si adresa de retragere a propunerilor inaintate de ministrul Justitiei pentru sefia Sectiei de combatere a coruptiei din DNA.

"A fost inregistrata la CSM adresa prin care ministrul Justitiei a retras propunerea de numire in functia de procuror sef a doamnei procuror Iuliana Bendeac, respectiv propunerea de numire in functia de procuror sef adjunct a domnului procuror Viorel Cerbu pentru Sectia de combatere a coruptiei din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie si a inaintat Consiliului noile propuneri de numire in functii de conducere. Astfel, au fost propusi urmatorii candidati: Gheorghe Popovici - pentru functia de procuror sef sectie - Sectia de combatere a coruptiei; Danut Volintiru - sef adjunct Sectia de combatere a coruptiei; Mariana Alexandru - sef adjunct Sectia de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie", se arata intr-un comunicat al CSM transmis vineri.

Potrivit sursei citate, prin aceeasi adresa, ministrul Justitiei a mentinut propunerile de numire in functii de conducere la nivelul Sectiei judiciare penale si Sectiei de combatere a infractiunilor de coruptie savarsite de militari.

"Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii urmeaza sa stabileasca, in sedinta din 15 octombrie, calendarul conform caruia se vor desfasura procedurile de avizare a propunerilor ministrului Justitiei", mai mentiona CSM.

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a retras propunerile de numire a Iulianei Bendeac si a lui Viorel Cerbu la conducerea Sectiei pentru combaterea coruptiei a DNA.

"In urma consultarilor avute de ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, cu procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, cu procurorul sef al Sectiei pentru combaterea coruptiei, Iuliana Bendeac, procurorul sef adjunct al aceleasi sectii, Viorel Ioan Cerbu, ministrul Justitiei a decis retragerea propunerii de numire in functie a celor anterior mentionati care ocupa in prezent, prin delegare, cele doua functii de conducere", se arata intr-un comunicat al MJ transmis vineri.

Initial, pe 3 octombrie, au fost inregistrate la CSM propunerile ministrului Justitiei de numire a Iulianei Bendeac si a lui Viorel Cervu pentru functia de procuror sef, respectiv sef adjunct, la Sectia combatere a coruptiei; Elena Matiesescu - sef Sectia judiciara penala; general-maior magistrat Ion Alexandru - sef Sectia de combatere a infractiunilor de coruptie savarsite de militari.

Procurorul general Tiberiu Nitu a dispus in urma cu aproximativ doua saptamani incetarea delegarii lui Lucian Papici in functia de procuror sef al Sectiei de combatere a coruptiei si delegarea in aceeasi functie a procurorului Iuliana Bendeac.

De asemenea, la aceeasi data, s-a dispus incetarea delegarii Marianei Alexandru in functia de procuror sef adjunct al Sectiei de combatere a coruptiei si delegarea in aceeasi functie a procurorului Viorel Cerbu.

Anterior, Tiberiu Nitu ii prelungise lui Papici delegarea in functia de conducere cu inca trei luni, la cererea procurorului-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.