Cateva mii de credinciosi au asistat luni dimineata la Sfanta Liturghe de la Catedrala Mitropolitana din Iasi, ceremonia fiind oficiata pe pietonalul Stefan cel Mare. Potrivit Jandarmeriei, citata de Ziarul de Iasi, peste 40.000 de pelerini au trecut pe la racla cu moastele Sfintei Parascheva, iar alti circa 15.000 de oameni asteptau la rand. Politicienii care au venit la eveniment nu au stat insa la coada, ci au avut prioritate.

Victor Ponta si Liviu Drangea, in fata la Slujba de Sf ParaschevaFoto: Agerpres

Mediafax a relalat dimineata ca premierul Victor Ponta a ajuns la Catedrala Mitropolitana in jurul orei 10.45, dupa ce inainte s-a oprit, pentru cateva minute, la Primaria Iasi, aflata vizavi, de acolo venind insotit de primarul Gheorghe Nichita, vicepresedinte PSD. Pe culoarul spre scena amenajata in fata Catedralei Mitropolitane, unde a fost oficiata slujba si unde se afla oficialitatile, Ponta a fost aplaudat de cateva persoane si apostrofat de altele care-i reprosau buna dispozitie, in timp ce din multime i s-a strigat "Mariti pensiile".

Mii de credinciosi asista la slujba de la Iasi

Mii de credinciosi asista la slujba de la Iasi

Foto: Agerpres

Zeci de oficialitati au luat parte la slujba, avand locuri in fata - autoritati locale, judetene, politicieni, intre care Liviu Dragnea, Elena Udrea, Varujan Vosganian, primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, presedintele Consiliului Judetean, Cristian Adomnitei. Potrivit Mediafax, liberalii Relu Fenechiu, Mircea Diaconu si Norica Nicolai au asistat si ei la slujba, insa in multime.

Mai mult, in mesajul sau, mitropolitul Moldovei si Bucovinei, Inalt Preasfintitul Teofan, a multumit premierului si celorlalti demnitari pentru prezenta lor la ceremonie.

Dupa Sfanta Liturghie, care s-a incheiat in jurul orei 12.45, mitropolitul Moldovei si Bucovinei, IPS Teofan, s-a retras in pavilionul administrativ al Mitropoliei, impreuna cu premierul, cu primarul Iasiului si cu presedintele CJ.

Daca cei mai multi dintre pelerini au privit calmi tratamentul preferential acordat de organizatori politicienilor veniti sa se fotografieze la eveniment, a existat si un vizitator care a incercat sa sparga barajul de jandarmi pentru a ajunge la locul unde erau stransi politicienii. Batranul a fost insa imobilizat imediat de fotele de ordine, dupa cum transmite bzi.ro.