Un taximetrist care a amenintat, joi, doi turisti englezi pe motiv ca au refuzat sa ii plateasca o cursa de 400 de lei este cercetat in stare de libertate, au declarat sambata, pentru Agerpres, oficiali ai Politiei Capitalei. Potrivit surselor citate, turistii englezi se aflau intr-un circuit european care au inclus si Romania, iar odata ajunsi in Bucuresti, ei au decis sa viziteze Centrul Vechi. Strainii erau cazati intr-un hotel de pe bulevardul Timisoara de unde au si chemat un taxi care sa-i duca la destinatie. Cursa i-a costat 15 lei. Ulterior, cand au parasit centrul istoric si au vrut sa se intoarca la locul unde erau cazati, au luat un alt taxi care i-a costat, pana in Drumul Taberei, 400 de lei. Cetatenii straini au refuzat sa achite suma, moment in care taximetristul, care apartinea unei firme din judetul Ilfov, a scos din portiera un briceag cu care l-a amenintat pe unul dintre barbati, fara insa a-l agresa fizic, anunta Agerpres.

In urma discutiilor dintre cele doua parti, englezii au platit suma de 100 de lei pe care taximetristul a scris-o pe o chitanta. Aparatul de taxare arata, insa, suma de 400 de lei. Ulterior, soferul le-a spus clientilor straini ca el este un taximetrist privat si le-a aratat un abtibild pe care era inscriptionata o alta denumire fata de cea vizibila pe portiera masinii. El a plecat apoi intr-o directie necunoscuta, iar turistii englezi au decis sa se adrese Politiei

La scurt timp de la primirea sesizarii, judiciaristii bucuresteni din cadrul Sectiei 22 Politie, cu sprijinul politistilor din cadrul Biroului de Analiza a Informatiilor - Sector 6 si ai Sectiei 20 Politie au reusit identificarea si prinderea suspectului. In urma verificarilor, oamenii legii au gasit chitantierul taximetristului unde se putea vedea clar ca fusese achitata suma de 100 de lei, insa politistii nu au mai gasit abtibildul pe care conducatorul auto l-a prezentat cetatenilor straini.

Taximetristul a fost retinut pentru savarsirea infractiunii de talharie, prezentat Parchetului cu propunere de arestare preventiva, insa magistratii Judecatoriei Sectorului 6 au decis ca el va fi cercetat in stare de libertate.