Firma oradeana Selina, al carei director a fost denunat de ministrul petru Infrastructura ca ar fi incercat sa-l mituiasca, a avut contracte in valoare totala de cel putin 212 milioane de lei, cu diferite institutii publice, in ultimii 7 ani.

Ministrul proiectelor de infrastructura, Dan Sova (PSD), l-a denuntat la DNA pe directorul firmei Selina, Calin Roman, ca, aflat impreuna cu acesta intr-o delegatie in China, asta-vara, omul de afaceri ar fi incercat sa-i ofere mita, in schimbul aranjarii unor contracte.

Potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achizitii Publice, consultate de HotNews.ro, firma de constructii a primit lucrari in special in localitatea de bastina, Oradea, si in judetul Bihor. Institutii conduse de demnitari liberali par sa-i fi atribuit Selinei cele mai multe contracte, insa a primit lucrari substantiale si de la autoritati cu sefi de la alte partide:

  • Primaria Oradea si Compania de apa Oradea i-au dat cel putin 9 contracte, in valoarea cumulata de minimum 51 de milioane de lei, in perioada 2007-2013. Cel mai mare contract de la primaria condusa de liberalul Ilie Bolojan a fost de 18 milioane de lei si a fost atribuit in anul 2009, insa Selina a avut inca 3 companii asociate la lucrare.
  • Si la Spitalul "Gavril Curteanu", din Oradea, Selina a avut 2 lucrari, in cuantum total de 3,5 milioane de lei.
  • Cel mai mult, insa, Selina a luat de la Consiliul Judetean Bihor - contracte de cel putin 70 de milioane de lei, in perioada 2007-2010, perioada in care la presedintia CJ s-au succedat UDMR-istul Alexandru Kiss si Radu Tirle, un personaj politic care a pendulat de la PNL la PD.Tot in judetul Bihor, firma de constructii a primit un contract important, de 7 milioane de lei, de la Primaria Alsed, in decembrie 2007.
  • Firma de constructii a mai obtinut contracte de 41,1 milioane de lei si de la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), in perioada 2007-2012.
  • Astfel, CNADNR i-a atribuit Selinei un contract de 22,6 milioane de lei in guvernarea Tariceanu, in 2007, si un altul, in valoare de 9,1 milioane de lei, in 2012 cand ministru al Transporturilor era tot un liberal, Ovidiu Silaghi.
  • Selina a luat si un contract de 21,5 milioane de lei de la Primaria Arad, condusa de PDL-istul Gheorghe Falca, iar lucrari de 14,1 milioane de lei i-a incredintat CJ Maramures, in perioada 2010-2011, cand presedinte al consiliului era tot un democrat-liberal, Mircea Man.
  • La randul ei, compania de stat Conversmin SA, din subordinea Ministerului Economiei, i-a atribuit firmei Selina 3 contracte, in valoare totala de 4,4 milioane de lei, in perioada 2006-2012. Cel mai mare dintre aceste contracte, in valoare de 2,3 milioane de lei, a fost atribuit in anul 2012, cand ministru al Economiei era liberalul Daniel Chitoiu. Un alt contract, de aproape 1 milion de lei, dateaza din 2006, din timpul guvernului Tariceanu.