Se modifica complet sistemul de pregatire pentru medicii rezidenti

de V. Mixich     HotNews.ro
Marţi, 1 octombrie 2013, 20:47 Actualitate | Esenţial


Chirurg
Foto: MorgueFile.com
Sistemul de pregatire al medicilor rezidenti va fi serios modificat incepand cu ianuarie 2015, conform unui proiect de lege al Ministerului Sanatatii. Se va reveni practic la introducerea stagiaturii pentru o perioada de 2 ani, sub forma unui rezidentiat pe trunchi comun, ulterior urmand a fi sustinut examenul de rezidentiat la nivel national, cu tematica si bibliografie unica. Rezidentii care nu vor reusi sa prinda un loc in urma acestui examen de rezidentiat vor fi confirmati medici de familie dupa efectuarea inca unui an de rezidentiat.
documente
(2 Oct 2013) PDF, 310KB


Mai exact, incepand cu ianuarie 2015, pregatirea medicilor rezidenti se va desfasura in doua etape:
 • 1. formare comuna in specialitatile care alcatuiesc subdomeniile medicinei cu o perioada de 2 ani – practic formarea se va derula prin trunchi comun pentru specialitatile medicale, chirurgicale si de urgenta;
 • 2. continuarea formarii in specialitatea respectiva cu o durata de 1-5 ani dupa caz; aceasta etapa a doua se organizeaza in formele rezidentiat pe loc si pe post.
Admiterea in prima etapa se va face prin selectie pe baza mediei de absolvire a facultatii si a optiunii candidatilor. La admiterea in aceasta etapa vor avea acces absolventii facultatilor de medicina incepand cu promotia 2014 precum si cei din promotiile anterioare, dar care nu sunt medici specialisti sau nu au drept de libera practica.
 
Admiterea in a doua etapa se va face prin concurs national cu tematica si bibliografie unica pentru unul sau mai multe subdomenii, in sesiune comuna, in functie de metodologia aprobata de Ministerul Sanatatii si Ministerul Educatiei Nationale. Acest concurs se va organiza in trimestrul IV si se va desfasura la nivelul centrelor universitare.

Candidatii care in urma admiterii pentru etapa a doua nu vor obtine loc sau post intr-una dintre specialitati, vor fi confirmati medici de familie dupa efectuarea inca unui an de rezidentiat.

Pentru fiecare specialitate de rezidentiat va fi aprobat un curriculum national unic, care va cuprinde un barem de manopere, proceduri si tehnici obligatorii. Doar spitalele publice si cabinetele medicilor de familie vor putea pregati medici rezidenti.

Proiectul de lege precizeaza ca salariul net al unui medic rezident va putea ajunge la 90% din salariul medicului specialist pentru rezidentii din ultimul an. Nu se precizeaza insa nicio o suma exacta, iar paragraful din proiect contine formularea ”poate ajunge”, fara sa includa obligativitatea. Rezidentii pot inchiria locuri de cazare in camine sau in spatiile de cazare anexate spitalelor de pregatire.

Incepand cu anul 3 de specialitate, medicii rezidenti vor putea fi inclusi in liniile de garda din specialitatile lor, cu exceptia linie I, unde vor putea fi inclusi doar incepand cu anul 4. Medicii rezidenti care efectueaza garzi vor fi salarizati pentru aceasta activitate de spitalul unde se efectueaza garda.

Incepand cu octombrie 2014, examenul de finalizare a rezidentiatului va consta intr-o proba scrisa unica pe tara, specifica specialitatii respective, si se va organiza de doua ori pe an si numai in centrele universitare. In fiecare an acest examen se va organiza in maxim 2 centre universitare pe specialitate (exceptie medicina de familie pentru care se vor stabili 4 centre). Comisiile de examinare nationale pentru fiecare specialitate in parte se vor organiza prin tragere la sorti.

Incepand cu anul 3 de specialitate, medicii rezidenti vor putea fi inclusi in liniile de garda din specialitatile lor, cu exceptia linie I, unde vor putea fi inclusi doar incepand cu anul 4. Medicii rezidenti care efectueaza garzi vor fi salarizati pentru aceasta activitate de spitalul unde se efectueaza garda.

Admiterea la rezidentiat a cadrelor didactice din facultatile de medicina se va face in aceleasi conditii ca pentru toti ceilalti absolventi. Acestia vor efectua pregatirea in rezidentiat in afara normei de baza de cadru didactic, dar vor beneficia si de salarizarea ca rezident, urmand asadar sa aiba un venit superior celorlalti rezidenti.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

57387 vizualizari

 • +1 (3 voturi)    
  Mentiuni (Marţi, 1 octombrie 2013, 21:15)

  PVaida [utilizator]

  Organizarea celor doua "trepte" suna bine, seamana cu sistemul de pregatire britanic, unul dintre cele mai performante din Europa. In special ideea introducerii obligativitatii celor 2 ani de stagiatura e foarte buna pentru ca permite o mai buna pregatire in medicina generala, inainte de specializare. Totusi, faptul ca cei ce nu vor reusi sa treaca de examenul de intrare in specialitate ii va propulsa automat intr-un post de medic de familie e o idee mai putin buna deoarece ar insemna ca in aceasta specialitate vor ajunge medici mai putin bine pregatiti si pe de alta parte e nedrept fata de aceia care intra in pregatirea de medic de familie prin alegere proprie, dupa trecerea examenului de intrare in specialitate.
  Curicula pe specialitati exista de multi ani dar nu se respecta. In centrul in care am fost eu pregatit, pe specialitatea respective, nu exista nici dotarea necesara insusirii curiculei si nici know how-ul celor care se presupunea ca ar trebui sa ne instruiasca. Evident statul nu te sprijina financiar sa te deplasezi in centre unde sa-ti completezi cunostintele lipsa.
  Deci pe hartie "suna" bine, sa vedem implementarea
  • -4 (4 voturi)    
   :)) (Miercuri, 2 octombrie 2013, 0:13)

   t1bbi [anonim] i-a raspuns lui PVaida

   tu ai idee ce vorbesti acolo ? pentru ca zici doar tampenii.. daca nu ai nici o treaba, nu te baga aiurea in seama
   • +1 (3 voturi)    
    PVaida are dreptate (Miercuri, 2 octombrie 2013, 10:53)

    CH [anonim] i-a raspuns lui t1bbi

    Stie foarte bine de ce vorbeste, nu zice deloc tampenii si nu se baga in seama aiurea. Agresivitatea dumneavoastra din ce se trage?
   • +1 (3 voturi)    
    Argumente? (Miercuri, 2 octombrie 2013, 14:05)

    PVaida [utilizator] i-a raspuns lui t1bbi

    Astept sa va argumentati spusele, altfel nu au nicio valoare. Si chiar asa, ce nevoie de atata agresivitate, ajuta la ceva?
  • -4 (4 voturi)    
   Pareri (Miercuri, 2 octombrie 2013, 7:45)

   unu [anonim] i-a raspuns lui PVaida

   Daca centrul u era bun de ce la-ti ales ? sau de ce nu l-ati parasit ? In sistemul britanica de care tot pomeniti te sprijina financiar statul sa te deplaseszi in alt centru. ?
   • +3 (3 voturi)    
    Lamuriri (Miercuri, 2 octombrie 2013, 14:11)

    PVaida [utilizator] i-a raspuns lui unu

    1. Nimeni nu s-a nascut profet.... unele lucruri nu le afli decat cand ai luat anumite decizii.
    2. L-am parasit, doar ca mai tarziu decat ar fi trebuit (zic asta privind in urma, ca atunci nu mi-am dat seama ce poierdere de timp era si ce alternative aveam).
    3. In sistemul de pregatire britanic ti se ofera toate resursele necesare pentru ca atunci cand termini pregatirea in specialitatea aleasa (in general nu mai repede de 10 ani de la terminarea facultatii) sa detii toate cunostintele si aptitudinile necesare pentru a trata ORICE patologie (din specialitatea respectiva). Anual am 30 de zile de Concediu pt studio (platit) si un buget de cateva sute de lire pentru cheltuieli legate de studio (cursuri, congrese, etc.).
    Va multumeste raspunsul meu?
    • -4 (4 voturi)    
     rasp (Miercuri, 2 octombrie 2013, 15:54)

     abc [anonim] i-a raspuns lui PVaida

     Ce cursuri poti sa faci tu ca medic specialist cu cateva sute de lire?! Sa fim seriosi!
     • +2 (2 voturi)    
      Incredibil (Miercuri, 2 octombrie 2013, 18:09)

      PVaida [utilizator] i-a raspuns lui abc

      ...cat de pesimist/ negativist poate fi romanul. Nimic nu e bine, trebuie sa pocim si sa hulim totul, sa injuram si sa murdarim. Trist ca s-a ajuns aici..... Dar in Romania cate cursuri faci cu 0(zero) lei?? Uite aici cateva cursuri care costa sub 500 de GBP: 1. http://www.resus.org.uk/pages/alsinfo.htm ,2. http://www.ucl.ac.uk/ear/courses/shortcourses/gir-courses/gir-pages/otologic
  • +3 (3 voturi)    
   UN ADEVAR (Miercuri, 2 octombrie 2013, 21:32)

   UN ADEVAR [anonim] i-a raspuns lui PVaida

   se ia dupa medii??????????/ eu am colegi care numai au copiat (si sa nu ii uitam pe cei cu pile sau odraslele medicilor)si au medii mai mari decat cei care au mers pe cinstite............si atunci numai astfel de oameni sa prinda locuri bune?
   WOW la ce sistem ne gandim sa ii favorizam doar pe cei necinstiti.
   • +1 (1 vot)    
    Corecta observatia (Miercuri, 2 octombrie 2013, 23:34)

    PVaida [utilizator] i-a raspuns lui UN ADEVAR

    De acord, criteriul e necinstit. Si nu doar din motivele enumerate ci si pentru ca nu exista o uniformitate intre metodologia predarii si examinarii intre facultatile din Romania. Ar trebui ca in fiecare facultate sa se predea aceeasi materie si examenele sa fie cat mai standardizate.
   • 0 (0 voturi)    
    de ce? (Miercuri, 2 aprilie 2014, 18:47)

    MadD [utilizator] i-a raspuns lui UN ADEVAR

    Doamne fereste! Daca intr-adevar o sa se intample asa ceva cu examenul de rezidentiat, majoritatea absolventilor care au urmat medicina "pe carca lor",nu pe bani si pile vor pleca....veti ramane in romania cu "spuma" medicinei. Felicitari! Pe salariile primite de medici asa meritati: medici prosti pe salarii proaste ,pusi prin reforme proaste. Sunt studenta in anul 4 si se presupune ca o sa dau asa rezidentiatul, va spun de pe acum "Auf Wiedersehen!", ma duc dupa respect pentru ceea ce fac si dupa bani.
  • +1 (1 vot)    
   da (Sâmbătă, 5 octombrie 2013, 8:28)

   marius olandezu [anonim] i-a raspuns lui PVaida

   suna bine dar sa se implementeze de la studentii kre vor intra din anul 2014 nu pt cei de acum
 • 0 (4 voturi)    
  doamne ajuta (Marţi, 1 octombrie 2013, 21:30)

  io [anonim]

  sa vina ziua in care va pretuita istetimea -ca e mult mai greu de ajuns la ea- si nu memoria! sa nu mai aud de medici foarte bogati si amarati care mor pentru ca nu au bani de medicamente! sa nu mai vad o zi de internare in spital cat salariul romanului pe o luna samd...
  • +3 (3 voturi)    
   n (Miercuri, 2 octombrie 2013, 22:16)

   dr [anonim] i-a raspuns lui io

   Sa ajungi un medic bogat, trebuie sa fii foarte bun. Si ca sa fii foarte bun, trebuie sa muncesti. Asa ca te-as ruga sa muncesti tu 12-14 ani si dupa sa numeri banii doctorilor.
 • +3 (3 voturi)    
  noul rezidentiat (Marţi, 1 octombrie 2013, 21:44)

  manika [anonim]

  Doamne, apara si pazeste!
 • +3 (3 voturi)    
  si practica ? (Marţi, 1 octombrie 2013, 22:40)

  dorin valeriu [anonim]

  Examen de specialist doar proba scrisa ? Si clinica, abilitatea anamnezei, a examinarii bolnavului, a rationamentului in stabilirea unui diagnostic ?
  Nemaipomenit !!! Doar toceala ???
  • +1 (1 vot)    
   Hmm (Miercuri, 2 octombrie 2013, 6:27)

   Hohey [utilizator] i-a raspuns lui dorin valeriu

   Prezentarea la examenul de specialist ar trebui sa fie dupa ce o comisie isi da acordul. Nu poti sa te bazezi doar pe un examen pentru proba practica. Poti sa primesti un caz si sa dai chix. Asta nu insemna ca nu poti face fata in specialitatea respectiva, munca ta ar trebui evaluata corespunzator de o comisie de cel putin trei medici care te-au evaluat in cei citiva ani de rezidentiat. Pentru partea teoretica e diferit, acolo ai intrebari care acopera tot spectrul, daca nu stii nu treci, nu e chestia doar de sansa cum ar fi in cazul unui examen la pacient.
   • +1 (1 vot)    
    Hmm (Miercuri, 2 octombrie 2013, 18:44)

    criss.cross [utilizator] i-a raspuns lui Hohey

    De ce nu amandoua? Ca in teorie poti trece, insa in practic patologia pacientului poate devia de la ce scrie in carte. Si atunci cum te mai descurci? Un examen si asta ar trebui sa verifice.
 • +4 (4 voturi)    
  O mare prostie! (Marţi, 1 octombrie 2013, 22:48)

  Anonim [anonim]

  Si asa e o mare harababura in cei 6 ani de facultate. Lasati rezidentiatul asa cum era...macar dupa 6 ani sa o ia fiecare pe un drum clar, nu dupa 8!
 • +4 (4 voturi)    
  Wow! (Marţi, 1 octombrie 2013, 22:48)

  criss.cross [utilizator]

  Ce porcarie!
  Inca o stire menita sa distraga atentia de la protestele medicilor care au/avut loc zilele acestea si la cerintele lor.
  Inca o distragere de atentie de la marirea salariului unui rezident.
  Inca un motiv pentru care astia micii vor ramane aia prosti. Prosti si saraci! De ce zic asta? Pentru ca: stagiarii vor fi niste sclavi ai celorlalti (cum sunt acum rezidentii) care nu vor invata decat sa faca toata munca celor de mai sus si inca pe bani putini. Mai mult ca sigur salariul va fi unul minim pe economie, iar responsabilitatea uriasa. In acelasi timp, recunostinta va fi inexistenta!
  Mi-e sila de sistemul romanesc. Sper sa se prabuseasca in flacari ca sa realizeze si politicienii cate bete in roate i-au pus si cat si-au batut joc si de medici si de pacienti.
  PS: In UK, stagiarii chiar invata. In Romania, nimeni (exagerez, evident. Mai sunt si exceptii. Pacat ca sunt exceptii si nu reguli insa) nu te invata nici ca stagiar, nici ca rezident nimic, ca nu cumva sa furi meseria sau sa o faci mai bine decat altii.
 • +3 (3 voturi)    
  ce tampiti (Marţi, 1 octombrie 2013, 22:49)

  kjgkgjhgv [anonim]

  Asa ceva este incredibil...atata prostie,si atatea legi date aiurea.In loc sa se faca ceva concret pentru sistemul de sanatate,pentru cei care lucreaza in acest sistem.Un rezident,dupa ce face 6 ani facultate,mai trebuie sa stea inca 2,inca nu stiu cat dupa pe un salariu de nimic.Aceasta propunere poate ar fi fost utila,insa intr-o alta tara,intr-un alt sistem,nu aici,unde un rezident nu se poate intretine,unde are 8 mil salariu.Asa ceva este inadmisibil.de aceea ne pleaca toti medicii si sincer..bine fac.....plecati cat mai puteti,scapati de tara asta de nimic.
 • +3 (3 voturi)    
  bataie de joc (Marţi, 1 octombrie 2013, 23:10)

  cristina [anonim]

  e o prostie
  cum sa se intre pe baza mediei din timpul anilor? ce mai suntem in liceu sau generala?
  asta e cea mai mare bataie de joc
  nu se poate face o departajare clara in felul asta. sunt f multe nepotisme si pretentiile de la o facultate la alta difera. nu putem compara facultatea din bucresti cu cea din brasov, craiova sau buzau
  • -2 (2 voturi)    
   student la medicina (Miercuri, 2 octombrie 2013, 16:47)

   madalina [anonim] i-a raspuns lui cristina

   Draga mea Cristina....Din cate inteleg eu din comentariul tau, studentii din Bucuresti au cate 4 emisfere cerebrale, spre deosebire de amaratii din Brasov, Craiova, Buzau...As vrea din tot sufletul sa te invit la o cafea si sa purtam o discutie pe teme medicale, eu, o simpla studenta la o facultate din Buzau, Craiova, Brasov... si sa-ti vad fetisoara crapandu-ti de rusine..
   Leonardo da Vinci spunea asa"Putina stiinta sadeste in sufletul omului trufie, multa stiinta -smerenia.Spicele seci isi inalta crestetul semet spre ceruri iar cele pline il apleaca in jos la pamantul din care s-au ivit".
   • +1 (1 vot)    
    facultate (Joi, 3 octombrie 2013, 15:18)

    Flori [anonim] i-a raspuns lui madalina

    Draga Madalina,
    Particip de ani buni ca medic in comisii de congrese medicale studentesti, si cu parere de rau, nivelul Fac. de Medicina din Galati, Brasov, Craiova, Arad sunt cu foarte mult inferioare celor din Bucuresti, Iasi, Cluj.
    Sa nu comparam Bucurestiul unde se intra pe baza de examen de admitere cu medii de top si alte centre unde se intra pe baza de dosar, cu medii la examenul de admitere de 2 si 3.
    Toata lumea medicala este constienta ca cine nu reuseste sa intre la Facultate la Bucuresti alearga repede cu dosarul la ce a mai ramas disponibil.
    Sunt pline spitalele din Bucuresti cu rezidenti din alte centre universitare care vin sa faca aici pregatirea realizand ca ei nu au invatat medicina in Craiova, etc.

    Comparam si lucrarile de la congrese daca doresti a elitelor Craiovene si a celor Bucurestene si te las pe tine sa tragi concluzia.

    Sa iasa studentii in strada! Este absurd ca o facultate unde se dau notele cum se dau, ca in orice centru mic care isi doreste prestigiu fals, sa fie deasupra unui centru ca Bucurestiul unde pregatirea este mult mai aspra.
    • +1 (1 vot)    
     PSSSSSSSSSSS (Vineri, 4 octombrie 2013, 23:13)

     Madalina [anonim] i-a raspuns lui Flori

     Ca sa dormiti linistiti aflati ca si noi(nu voi spune despre ce facultate este vorba)avem note f mici.
     Dar nu asta este ideea , sunt total impotriva admiterii in prima faza pe baza pe baza mediei de absolvire...
     Ar trebui sa fim uniti si sa propunem sa se dea examen unic pentru toate facultatile si sa incetam sa ne mai calcam in picioare unii pe altii.
     Lasati invidiile si luptati pentru drepturile noastre!!!
     Sa nu acceptam evaluarea in functie de
     mediile din facultate!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • -1 (1 vot)    
   caracter (Miercuri, 2 octombrie 2013, 20:21)

   cristinutza [anonim] i-a raspuns lui cristina

   Ne miram ca nu da nimeni 2 bani pe noi medicii dar vorba aia "primesti ce daruiesti!" Suntem plini de venin unii fata de altii si in loc sa fim uniti si sa ne apreciem macar noi intre noi AUZI FRATE nu se poate compara Bucurestiul cu Craiova sau Brasovul...Cred ca are dreptate Madalina...:))
 • 0 (0 voturi)    
  Domnului care a scris acest articol (Marţi, 1 octombrie 2013, 23:22)

  laura [anonim]

  Buna seara! poate ne dati si noua un link util de unde ati luat aceasta informatie, sa vedem si noi daca e oficiala sau nu treaba. Sa nu ne agitam degeaba si sa ne dorim sa nu fi facut o facultate asa de lunga sa ajungem bataia de joc a politicienilor..nu ca nu am fi deja...multumesc!
  • +2 (2 voturi)    
   ordonanta (Miercuri, 2 octombrie 2013, 9:14)

   Teodora [anonim] i-a raspuns lui laura

   Gasesti sub fotografia articolului acel chenar cu documente care te trimite la ordonanta
 • +2 (2 voturi)    
  stupid (Marţi, 1 octombrie 2013, 23:45)

  andrei [anonim]

  Doamne fereste ! oamenii astia sunt cretini. rezidentiatul era cel mai corect examen.
 • +1 (1 vot)    
  INFORMARE (Miercuri, 2 octombrie 2013, 0:13)

  NICOLAESCU [anonim]

  De asta v-am votat sa scoate-ti legi de toata jena.....nicaieri in lume nu mai exista o astfel de impratire cu 2 ani de zile corp comun...pe de alta parte mai exista o problema acei tineri medici de familie care vor iesi....ca sa poata profesa trebuie sa isi deschida cabinet si ca sa poate sa deschida cabinet trebuie sa incheie un contract cu casa nationala de asigurari de sanatate unde sunt alti incompetenti care spun ca daca nu ai minim 1000 de pacienti nu poti face contract deci nu poti deschide cabinet deci nu profesezi.....in concluzie prelungesc rezidentiatu si pun medici sa alerge dupa semnaturi pe la vecini.
  • 0 (2 voturi)    
   Ba exista (Miercuri, 2 octombrie 2013, 13:19)

   PVaida [utilizator] i-a raspuns lui NICOLAESCU

   Va informez ca exista o astfel de impartire in Marea Britanie, spre exemplu. Dupa terminarea facultatii urmeaza o perioada de 2 ani de stagiatura, urmata de inca 2 (uneori 3) ani de pregatire fie chirurgicala fie medicala (adica generala, fara sa fie pe o specialitate anume). Ulterior mai urmeaza intre 4 si 6 ani de pregatire pe specialitatea aleasa, la finele carei perioade ajungi (daca treci de niste examene nu tocmai usoare) medic primar. Deci, minim 10 ani de la terminarea facultatii ca sa ai pacienti proprii si dreptul la lucru nesupravegheat.
   • +1 (1 vot)    
    Dar! (Miercuri, 2 octombrie 2013, 18:47)

    criss.cross [utilizator] i-a raspuns lui PVaida

    In UK nu este singurul sistem, acesta cu stagiatura. Si nu poti compara salariile si pregatirea. La noi, stagiarii vor fi niste sclavi si nu vor apuca sa invete ceva. Daca un sistem merge bine la altii, nu inseamna ca in tara noastra corupta va fi la fel de bun.
    • +1 (1 vot)    
     .. (Miercuri, 2 octombrie 2013, 19:58)

     PVaida [utilizator] i-a raspuns lui criss.cross

     Eu nu cunosc sa fie sisteme alternative de pregatire celui pomenit de mine. Daca stiti dvs unul as fi curios sa il aflu.
     Evident ca idea cu stagiatura nu e buna daca lipseste un salar decent si garantia unui process de invatamant correct si constiincios. Uite 2 motive bune sa mai iasa si medicii in strada si sa protesteze, ca de ani buni stau si dormiteaza, nemultumiti doar cu vorba dar nu fac nimic altceva (exceptie cei care au parasite tara, e si aia o forma de protest..).
 • +2 (2 voturi)    
  Interesant (Miercuri, 2 octombrie 2013, 1:55)

  Troller [utilizator]

  Cei doi ani de trunchi comun sunt inspirati de sistemul britanic. Asa e si acolo, dupa astia 2 ani ai sanse 1 la 15 sa intri in pregatire pe o specialitate "k lumea". Problema este ca in astia 2 ani, cei hotarati sa intre pe o specialitate, vor face tot posibilul sa castige timp liber sa invete pentru concurs. Ce nu se spune in articol e ca Nicolaescu a propus ca dupa terminarea rezidentiatului, pe baza notelor de la examenul unic de specialist, doctorii sa fie repartizati pe posturi in diferite orase, cei cu note mari in orase mari, cei cu note mici ...ca in epoca de aur.
 • +2 (4 voturi)    
  Ideea ar fi buna.... (Miercuri, 2 octombrie 2013, 6:21)

  Hohey [utilizator]

  Ideea ar fi buna...dar pentru cei care aleg medicina de familie ar trebui sa fie un examen dupa cei trei ani. Nu poti sa iei o specialitate, oricare ar fi, fara sa dovedesit ca ai minime cunostiinte.

  Totusi, ar trebui sa existe un interviu dupa cei doi ani de trunchi comun. In urma interviului sa fie selectati candidatii si abia la sfirsit sa fie examenul de specialitate. Selectia ar fi mult mai "practica" asa...dar inca factorii de decizie nu au invatat suficient din experienta altora...
  • 0 (0 voturi)    
   Rectificare (Miercuri, 2 octombrie 2013, 7:25)

   Hohey [utilizator] i-a raspuns lui Hohey

   Din cite am vazut la a doua recitire a textului si in specialitatea medicina de familie se sustine examen la sfirsit. Deci ramine valabila doar partea a doua a comentariului de mai sus...
 • +1 (1 vot)    
  adevarata capcana - plecatul in strainatate (Miercuri, 2 octombrie 2013, 9:06)

  marius [anonim]

  ART.43
  Rezideţii pot efectua cu aprobarea Ministerului Sănătăţii și avizul coordonatorului/directorului de program de rezidenţiat stagii de pregătire în străinătate, care nu pot însuma mai mult de 1/3 din durata de pregătire prevăzută pentru specialitatea de confirmare. Procedura de echivalare a acestor stagii va fi stabilită prin Regulamentul prevăzut la art.14, alin
 • +2 (2 voturi)    
  Se razgandesc de pe o luna pe alta... (Miercuri, 2 octombrie 2013, 9:16)

  Teodora [anonim]

  Ordonanta din septembrie nu modifica mare lucru....
  Dar dupa o luna avem o revelatie si modificam totul...
  In noiembrie ce o sa ne zica?

  Cam suna a trambite menite sa distraga atentia si sa ne incurce... sa vedem ce-o sa iasa.
 • +2 (2 voturi)    
  Sa ramaneti voi aici (Miercuri, 2 octombrie 2013, 12:56)

  Sorina [anonim]

  Sa ramaneti voi aici, cu neamurile voastre si cu pilele voastre. Ce se incearca nu este altceva decat prelungirea perioadei de rezidentiat ( d.pd.v al salariilor). Va e usor sa comparati cu Marea Britanie..probabil ca si acolo in stagiatura iau 200 de euro. La nivel de proiect sa fie stagiatura ar fi ok, nu ai mai cadea ca din oala pe specialitate, dar sa ai salariu de 8 milioane nu 5...ci 7 ani. Sa va fie rusine!
 • +1 (1 vot)    
  imbecilitate (Miercuri, 2 octombrie 2013, 13:47)

  diana [anonim]

  cum naiba sa se faca asa ceva?? nu isi dau seama cum pica aceasta veste pentru cei care acum sunt anul 6?? au intrat la facultatea de medicina care stiau ca tine 6 ani dupa care se da un examen national numit rezidentiat in urma caruia isi alegeau specialitatea pe care sa isi faca rezidentiatul.... asa era corect fara pile si spagi!!!!
  stie cineva cum se iau notele in facultatea de medicina??? cum sa se faca o selectie pe baza notelor din facultate?? cum?? nu existe examene unice la materii...notele se dau cum se stie..
  asa ceva este bataie de joc!!!!
 • +2 (2 voturi)    
  serios? (Miercuri, 2 octombrie 2013, 14:22)

  student anul 6 [anonim]

  Am si eu o curiozitate..unde ii plaseaza aceasta modificare pe cei care acum au intrat in anul 6??? mai dau sau nu rezidentiat?? ..sau dupa ce ui muncit vreo 6 ani prin facultate..tre sa mai astepte pana la 1 ianuarie 2015 ( raman practic cateva luni in care nu poti face nimic) ca sa intre in tot acest haos??..
  • 0 (2 voturi)    
   rezi nou (Miercuri, 2 octombrie 2013, 15:47)

   studenta anul 6 [anonim] i-a raspuns lui student anul 6

   In articolul respectiv scrie ca legea se aplica incepand cu 1 ianuarie 2015, ceea ce inseamna ca cei care intra acum in anul 6 vor da rezidentiatul (care se da in noiembrie 2014).Mie personal asa mi se pare corect, conform legii respective.
   • +2 (2 voturi)    
    Examen (Joi, 3 octombrie 2013, 15:26)

    Flori [anonim] i-a raspuns lui studenta anul 6

    intra in vigoare de la 1 ian 2015 pentru Promotia 2014.
    Voi, anul 6 terminati in 2014 la data de 30 sept. oficial anul universitar. Ar trebui sa intrati ca rezidenti incepand cu 1 Ian. 2015
    Cred ca este mai mult decat clar ca aceasta schimbare se aplica celor care acum au intrat in anul 6!!!
    • 0 (0 voturi)    
     gggfdcfg (Sâmbătă, 5 octombrie 2013, 18:01)

     studenta anul 6 [anonim] i-a raspuns lui Flori

     Am citit cu atentie si am inteles in cele din urma...dar, intrebarea este:Asta inseamna ca din septembrie pana in ianuarie avem "vacanta?"...
 • -1 (5 voturi)    
  O tampenie cu ciucuri! (Miercuri, 2 octombrie 2013, 15:31)

  Mama de rezident [anonim]

  Asemenea tampenie de proiect n-am mai vazut! Bate unul p-aici campii cu Marea Britanie...
  Vorbiti niste tampenii si faceti comparatii de lesini.Pai aici ai baza materiala si de instruire practica pe care o ai in Marea Britanie?Hai sa facem comparatii tampite,sa ne aflam in treaba!
  Dupa ce ca le dau bani de tot rahatul (fi-mea e rezident anul 3 acum),ii tin in spital pana la 10-12 ore,sa faca fise si iesiri pana le sar melcii,acum ii mai trimite si la dracu' cu carti sa dea examenul,unde "pica la sorti",in 2 centre pe tara.Adica mai platiti fraierilor tren,cazare,mancare,ca poate va dau afara banii din casa!Vreau sa stiu si eu cate examene trebuie sa mai dea niste tineri care invata de rup 6 ani,ca sa ajunga pe picioarele lor?Mai exista vreo meserie la care dupa ce ai terminat facultatea si dai licenta mai dai "n"-spe examene sa ajungi medic cu adevarat?Si rezidentiat,si specialitate si treptele lui peste ce viseaza astia cu stagiaturi,si pe dracu sa-i ia.D-aia se duc invartindu-se oriunde in Europa,unde nu le cere nici dracu atatea nebunii,examene.Dar de ce nu dati examene la Paris sau la Londra....ca eu zic ca ar fi si mai bine.
  • 0 (2 voturi)    
   .. (Miercuri, 2 octombrie 2013, 18:30)

   PVaida [utilizator] i-a raspuns lui Mama de rezident

   Draga doamna,
   1. si eu sunt la fel de nemultumit ca si dvs de situatia actuala dar incerc sa am o atitudine constructive, ca de criticat e foarte usor...
   2. nimeni nu va tine fiica in spital 10-12 ore, e libera sa plece la terminarea programului.
   3. nu mai am cunostinta de alte tari vest-europene sau in SUA unde faculatea de medicina sa fie atat de usoara ca in Romania. Mai mult, va asigur, vorbind in cunostinta de cauza, ca nicaieri in lumea civilizata nu e atat de usor sa devii medic specialist si apoi primar ca si in Romania. Si va mai asigur ca am mari dubii ca mai e vreo tara dintre cele mentionate unde ajung medici specialist si primar atat de incompetent ca la noi (cu exceptiile de rigoare).
   4. Prin urmare e nevoie atat de imbunatatirea pregatirii medicilor cat si de cresterea salariilor acestora.
   5. nu in ultimul rand, chiar e nevoie de limbajul dvs. ca sa va faceti inteleasa?
 • +1 (3 voturi)    
  rezidentiat (Miercuri, 2 octombrie 2013, 16:07)

  ioana [anonim]

  Sa speram ca cei care terminam anul 6 in 2014 vom putea da totusi rezidentiatul si doar din 2015 sa intre in vigoare legea...Iar pentru colega ce postase mai sus in legatura cu facultatea de la Craiova sau cea de la Brasov...oare ai facut primul an aici ,ai luat 10 pe linie si ti-ai dat seama ca e prea usor in centrele astea pt tine? E atat de usor sa judeci in necunostinta de cauza...dar la asta ne pricepem cel mai bine ,se pare!!!!
  • +3 (3 voturi)    
   Gandire tipic romaneasca. (Miercuri, 2 octombrie 2013, 17:30)

   mda [anonim] i-a raspuns lui ioana

   Pentru ca aia care sunt acum in anul 5, 4 sau chiar 1, oricare din ei, nu sunt la fel de afectati de chestia asta. Ai intrat intr-o facultate cu anumite reguli, o termini cu regulile respective, nu conteaza ca ai facut 1 sau 6 ani deja. Ca fapt divers eu sunt anul 5 si as fi la fel de afectat ca ala care-i anul 1. Daca mergem pe principiul "sa-mi fie mie bine, da-l dracu' pe celalalt" nu facem decat sa aplicam acelasi principiu pe care ni-l aplica ei noua.
 • +2 (2 voturi)    
  fara cuvinte (Miercuri, 2 octombrie 2013, 16:51)

  anul 6 [anonim]

  eu nu inteleg, a fost votat, n-a fost votat, se voteaza, trece direct? m-am uitat si pe alea 18 pagini dar eu nu inteleg limbajul asta juridic. Daca e ordonanta nu trebuie semnata? Daca da, cand se semneaza? Daca nu, amaratii care sunt anul 6, prind si ei? Ca scrie de generatia 2014, deci da. Sunt si eu printre amaratii aia, sa ma lamureasca cineva care a inteles mai bine.
 • +1 (3 voturi)    
  ... (Miercuri, 2 octombrie 2013, 18:00)

  raul [anonim]

  sa fim seriosi...eu sunt anul V si acuma ma anunta ca imi baga legea asta pe gat ?...iar selectia pe baza mediei de absolvire cum se face ? adica chiar putem compara media celor care vor termina in facultati no name din constanta, craiova, oradea, arad cu media studentilor din cluj, bucuresti, iasi, tg mures, timisoara ? asta e metoda statului de a pastra medicii in tara ? eu stateam pe ganduri, dar legea asta chiar m`a convins sa plec afara...
  • +1 (1 vot)    
   Pe de-o parte (Miercuri, 2 octombrie 2013, 18:51)

   criss.cross [utilizator] i-a raspuns lui raul

   Ai dreptate. Dar pe de-o parte, nu poti sa spui ca alte facultati sunt no name. Fiecare facultate are uscaturile sale, asta nu inseamna ca noi care facem in Bucuresti suntem mai cu mot. Putin respect fata de colegii care muncesc/invata la fel de mult.
 • +3 (3 voturi)    
  Genial (Miercuri, 2 octombrie 2013, 18:11)

  Escu [anonim]

  Sistemul asta ar fi corect sa se aplice in cazul celor care intra la medicina de-acum incolo, nu si generatiilor care mai au putin si termina.

  Este o manevra abuziva gandita sa opreasca efluxul de medici dar care face rau altora.

  Nenea Arafat si nenea Nicolaescu ar face bine sa inceapa sa gandeasca ....
 • +3 (3 voturi)    
  Greva studentilor la medicina ! (Miercuri, 2 octombrie 2013, 18:12)

  'escu [anonim]

  Daca n-ati auzit pana acum o facem, nu-i problema !
 • +2 (2 voturi)    
  GREVA ! (Miercuri, 2 octombrie 2013, 18:29)

  Escu [anonim]

  Noi le cerem salarii, ei ne mai dau 2 ani de facultate...


  Rugati-va sa n-aveti nevoie de noi, guvernanti fanarioti !
 • +2 (2 voturi)    
  Nu va dam voie (Miercuri, 2 octombrie 2013, 19:31)

  Escu [anonim]

  Daca voi hienelor credeti ca va lasam sa ne distrugeti sanatatea sau destinele va inselati "armanic".
  Provocati-ne ! Va provoc !

  Guvernul tradarii a pus capat rabdarii !!!


  http://www.youtube.com/watch?v=FyG50d4TFwM
 • +1 (1 vot)    
  sa ne batem joc! (Miercuri, 2 octombrie 2013, 19:45)

  sofia [anonim]

  Asa suntem noi, in tara noastra draga...Nu suntem in stare sa ne apreciem valorile...Cum incercam sa spunem ceva, cum vine guvernul cu 'toporul' si ne da una in cap. Nu putem sa avem idei proprii trebuie sa furam de la altii chiar daca la noi nu se prea pot aplica.
  Parerea mea e ca asta e raspunsul pe care ni-l dau ei la greva pt marirea salariilor.Pacat ca nu suntem si noi prea uniti ca sa putem opri mascarada asta.
 • 0 (0 voturi)    
  e si mai rau decat credeam (Miercuri, 2 octombrie 2013, 20:14)

  relle [anonim]

  e impartit de la inceput pe chirurgical/clinica/urgente si dupa ce faci trunchiul ala comun nu poti decat din alea sa alegi.
 • 0 (0 voturi)    
  Sistemul de pregatire pentru medici (Miercuri, 2 octombrie 2013, 20:17)

  Andrada [anonim]

  Ordonanara a fost aprobata, sau este doar o propunere?
 • +2 (2 voturi)    
  unde este dreptul la replica??? (Miercuri, 2 octombrie 2013, 20:26)

  Mdtza [anonim]

  actualii studenti care s ar incadra automat in acest sistem au fost intrebati de catre cineva daca este ok sau nu? credeti ca nu ne este de ajuns ca facem 6 ani, iar la rezidentiat avem un salar mizer? cei care emit astfel de ipoteze probabil dorm relaxati noaptea , insa sa se mai gandeasca la faptul ca suntem multi cei care asteptam sa terminam si sa devenim pe cat posibil "dependenti financiar", daca putem spune asemenea lucru intr o tara in care un medic rezident castiga mai prost decat un portar (nu ca nu as respecta munca cinstita sub orice forma ar fi ea). nu cred ca mai avem nevoie de ani in plus .....si de un sistem care sa te trimita automat la med de fam. sa i lasam pe cei care si doresc sa faca aceasta specializare sa aleaga de buna voie. singura parte frumoasa este cea a sustinerii rezidentiatului intr un singur centru si sa se realizeze la nivel national; cred ca mafia ar fi mai mica asa..
  • +1 (1 vot)    
   ... (Miercuri, 2 octombrie 2013, 21:29)

   ? [anonim] i-a raspuns lui Mdtza

   ne-a intrebat vreodata cineva ceva?
 • +2 (2 voturi)    
  :) (Miercuri, 2 octombrie 2013, 21:23)

  venetianu' [anonim]

  - ordonanta asta e nascuta din:
  - raportul unor consultanti britanici
  -raportul unor consultanti romani
  - oameni de bine din sistemul medical
  si evident opinia celor care tin fraul la minister

  Comentarii :
  - Invariabil aproape toate discutiile din post-urile de mai sus ajung la bani,si nu cred ca este normal.
  Ar fi corect sa te intereseze banii atunci cand ai ajuns sa stii bine ce faci si ai practica necesara.
  - Faptul ca media care va fi luata in calcul are ca baza toti anii de studii, indica faptul ca trebuie sa fii predictibil si trebuie sa tragi tare in mod constant, nu neaparat pentru un context anume. Conteaza mai mult calitatea .
  - discutiile intre calitatea invatamintului medical in provincie ,in capitala sau aiurea are relevanta. nu trebuie sa fii Einstein sa-ti dai seama ca invatamintul este mai slab in unele centre universitare. asta inseamna ca cifrele obtinute de unii vor avea alta valoare morala.
  -ordonanta are la baza idei bune dar care vor fi aplicate intr-un sistem nefericit.
  de ce?
  1.intai trebuia curatat sistemul medical de nepotism, babalici,coruptie,nesimtire, afaceristi,tupeu si in general facut igienizare . nu poti pune o idee buna pe o situatie incerta.
  2.concomitent cu ordonanta asta sa se aplice un sistem de "continuous professional development" sau CPD si pentru ceilalti care umbla liberi prin sistemul medical. obligatoriu pentru toti, chiar daca mai au o luna pina la pensie.

  nu poti sa igienizezi sistemul incepind cu tinerii, exemplul intotdeauna trebuie sa vina de la cei mai in varsta.

  cel care are de gand sa implementeze ordonanta asta ar fi trebuit sa se puna in locul unui tinar care fara bani, fara pregatire, fara dotari va rupe spitalul in doua si in cele mai multe cazuri nu va reusi in viata decat cu mari sacrificii( inclusiv morale).
  • +1 (1 vot)    
   opinie (Miercuri, 2 octombrie 2013, 22:41)

   Mdtza [anonim] i-a raspuns lui venetianu'

   este adevarat va ar trebui sa vorbim de bani atunci cand suntem pe deplin pregatiti, insa o stimulare financiara te poate motiva sa evoluezi, pe cand 800 te ajuta sa regreti multe si sa sacrifici si mai multe...iar de nepotisme..poate vom scapa intr o alta viata..:)).
  • +1 (1 vot)    
   Rezi... (Miercuri, 2 octombrie 2013, 23:20)

   Einstein [anonim] i-a raspuns lui venetianu'

   Einstein nu a vorbit pana la 3 ani, profesorii apoi la scoala l-au cosiderat 'cam incet la minte" ...Cam dupa astfel de prejudecati merg mediocritatile in general...Si totusi oamenii mari care sunt subestimati de oamenii frustrati si superficiali continua sa se dezvolte indiferent de vointa acestora.
   Faptul ca unele facultati sunt mai mici nu indica lipsa de pregatire a studentilor(mic la stat MARE la sfat).Toti studentii care au plecat cu Erasmus s-au intors cu 10 pe linie(si ma refer la studentii din facultatile "NO NAME", dar, vorba voastra, nu trebuie sa fii Einstein ca sa-ti dai seama ca Polonia, Germania si alte tari in care au fost acesti studenti sunt copii mici pe langa facultatile noastre DE PRESTIGIU:))Pacat...
 • +2 (2 voturi)    
  egyjanek@yahoo.com (Miercuri, 2 octombrie 2013, 23:26)

  szekely [anonim]

  Degeaba se schimba sistemul daca nici normele, curiculul prezent nu se respecta. Pana cand nu se va decide la un numar obligatoriu de interventiii chirurgicale ( de exenplu) inainte de a sustine ex. de specialitate documentat de ex video, nu va schimba calitatea aceasta precara a pregatirii. Doamne Iarta- ma. exista ex de specialitate fara proba practica in domeniile chirurgicale. Un lucru cert.
 • +1 (1 vot)    
  Incorectitudine (Joi, 3 octombrie 2013, 0:35)

  andy123 [utilizator]

  Acest nou sistem ce se doreste a fi implementat este incorect din mai multe motive:
  -faptul ca se doreste a se lua in calcul media este o nedreptate;nu este un sistem universal pe tara de examinare sau cel putin la nivelul facultatii astfel incat sa avem toti parte de aceeasi examinare obiectiva.Iar noi ce din Bucuresti stim foarte bine asta ca ca inca din anul 3 cand se intra in ani clinici in functie de culoarul pe care mergem avem.o oarecare idee de la cei mai mari la ce note sa ne asteptam sau ce tip de exam va
  fi.Multi colegi care au parintii medici sau in sistem sunt favorizati fara nici un fel de menajament.nu avem toti acelasi manual..astfel incat cerintele la exam sau chiar informatia difera de la o catedra la alta(evident per ansblu e aceasi)
  Ex:eu in anul 4 am facut chir la coltea unde au fost in 90% note de 9 si 10 datorita faptului k la ex scris supravegherea a fost una 'de vara' iar oralul a fost ca sa fie(nu sunt ipocrit evident ca mi a convenit dar daca vrem sa facem i trb o facem cap coada nu schimbam doar end result-ul)iar alti colegi din alte serii au avut 5
  6.
  -alta mentiune ar fi aceea ca iar ca intotdeauna nu tot cei din ani mari sunt sacrificati pentru "experimentul" lor.nu anunti pe cei din anul 6 ca in anul ala le mai pui 2 ani ca asa vrei u(un economist imbecil"referire la.fanariot)
  -sunt probleme in cadrul medicinei romanesti mari dar trb sa umblam in cei 6 ani..sa echilibram materiile atat ca informatie cat si ca durata si sa incepem sa facem mai multa practica tot in cadrul studentiei.
  -nu sunt de acord sa se implementeze nici akm si nici pentru cei din ani mai mici ca trebuie sa renuntam a mai fi egoisi
  -astfel incat ca desi sunt in anul 5 am luat legatura cu cativa colegi din serie si vom face o petitie ce sper sa circule pe net in cel mai scurt timp si ar trb sa si protestam nu sa stam pasivi..paraplegici la ce se intampla...si sper cu aj pilelor si cunostintelor sa aj pana sus
 • 0 (0 voturi)    
  un dobitoc (Joi, 3 octombrie 2013, 8:14)

  Escu [anonim]

  Un dobitoc de economist de C.A.P. distruge destinele a generatii intregi si modifica sanatatea dupa cum vor pectoralii lui si-ai unui venetic.

  Domnule sinistru, pardon, ma scuzati, Domnule ministru, pe cand sa va asteptam demisia ?
 • 0 (0 voturi)    
  Versuri (Joi, 3 octombrie 2013, 9:32)

  Escu [anonim]

  Cheloo:
  Cand fraierii mor de dor, intra heroina
  Farmaciile vand seringi, sustinand medicina
  Cand Banca voastra le-a luat si vandut masina
  Dati drumul la credite si scumpiti benzina
  Batranii mor primii - nu-i asa ca va doare?
  Luati-le pensia: "Ba, astia-si iau mancare!"
  Bolnavii zambesc de frig cand vad primarii
  Dati-i afara din spitale, nu sunt bani de Ferrari.
  Faceti comert dar omorati intermediarii
  Si vindeti creme de soare cand apar tantarii.
  Saracii sunt la regim: dati-i jos din pat!
  Construiti autostrazi, sa evitam viata la sat
  Taiati padurile, ca mi-e cald, stau cu prosopu' pe cap
  Si vindeti-mi, va rog, un aer conditionat.
  Poluati izvoarele. Ce dracu! N-aveti combinat?
  Nu e normal sa bem apa din izvor netimbrat.
  Vindeti aurul pe bancnote de plastic
  Nivelul de trai pe vatrai scade drastic.
  Pare fantastic sau e o dementa ce omoara teama
  Si o pura coincidenta ca ne-am da seama.

  Refren:
  Suntem schizofrenici, paranoici, bolnavi
  Sau suntem puternici, sau suntem slabi
  Sau suntem inca-n cautarea solutiei
  Sa se-auda pana-n Piata Prostitutiei

  Ombladon:
  Ne place ca nu ne place
  Si batem pasul pe loc
  Ca nu ne place deloc
  Basescu, Udrea sau Boc
  Luati-ne tot. Ne place viata-n frig, la bloc
  E anarhie ca intr-o piesa hardcore sau rock
  Luati-va limuzine, vapoare - ca piratii
  Ca noi avem alte preocupari: asteptam tramvaiu-n statii
  E foamete mare, saracie - ce tare!
  Ca-mi place sa n-am cand imi cere copilu' bani de bomboane
  E frig? - Nu-i problema, ca ne-ncingem intre noi
  Luati soarele de pe cer, tineti-l doar pentru voi
  Va rugam, daca se poate, salariile mai mici!
  Noua ne place sa muncim, nu ne plac banii. Sunteti tampiti?
  Pensiile sunt mici? Sunt batrani, ce mai conteaza?
  Nu mai apuca o vara, oricum mor, nu mai voteaza.
  Vremurile grele, visele mele, frustrarile mele
  Capata sens cand gustati dïn bombele mele.
 • 0 (0 voturi)    
  admiterea in stadiul I (Joi, 3 octombrie 2013, 19:00)

  andrei [anonim]

  Nu inteleg faza cu admiterea in prima faza. Cum adica, sunt doar cateva locuri si in functie de media de absolvire esti admis sau nu???????????Adica daca nu ai medie destul de mare faci facultate de 6 ani degeaba???!!!Care-i faza cu media de absolvire ca eu unu nu inteleg nimic....
 • 0 (0 voturi)    
  purple.dream3@yahoo.com (Duminică, 6 octombrie 2013, 9:19)

  ana [anonim]

  Si se mira ca pleaca toti studentii in strainatate. Super, doi ani in plus de salar de 800 lei. Si daca in timpul asta iti doresti un copil (pentru ca ajungi deja la o varsta), nu ai ce sa ii dai de mancare.
  Si sa nu mai vorbim de media din facultate! Sau de faptul ca seriile nu sunt egale pentru ca unele au profesori mai indulgenti, sau cum in restante ii baga pe toti intr-o sala de abia incap si copiaza unii de la altii si iau note superioare celor care si-au luat examenele in sesiune. Sa nu mai spun despre diferentele intre facultati... Foarte nedrept noul sistem.
 • 0 (0 voturi)    
  urat (Duminică, 6 octombrie 2013, 18:09)

  ileana [anonim]

  Toate legile parca se fac doar pentru pile si relatii. Lasati si copiii buni care au muncit toata tineretea sa aiba un viitor bun in tara asta. Iar medii, asta e clar facuta pentru copiii doctorilor, si pilosi. RUSINE
 • 0 (0 voturi)    
  urat (Duminică, 6 octombrie 2013, 18:09)

  ileana [anonim]

  Toate legile parca se fac doar pentru pile si relatii. Lasati si copiii buni care au muncit toata tineretea sa aiba un viitor bun in tara asta. Iar medii, asta e clar facuta pentru copiii doctorilor, si pilosi. RUSINE
  • 0 (0 voturi)    
   ASA CEVA MAI RAR!!!!!!!! (Joi, 24 octombrie 2013, 8:43)

   ANA [anonim] i-a raspuns lui ileana

   Dupa cum vor decurge lucrurile, toti medicii vor iesii ca CIOMU, o vor lua razna de atata invata!!!!
 • 0 (0 voturi)    
  schimbam regulile jocului in timpul meciului (Miercuri, 30 octombrie 2013, 21:19)

  un rezident [anonim]

  nu mi se pare corect ca pentru cei care sunt deja in rezidentiat sa se schimbe modalitatea de examen de medic specialist !!!!
  nu este etic si nici legal nu este !!
  regulile au fost stabilite la intrarea in rezidentiat si nu pot fi schimbate la sfirsit. pentru cei care incep de acum este altceva.
 • 0 (0 voturi)    
  schimbare oras dupa facultate (Duminică, 21 decembrie 2014, 12:30)

  Miruna [anonim]

  in cazul schimbarii rezidentiatului incepand cu 2015, cei care au facut facultatea de exemplu intr-un centru universitar din Timisoara si doresc sa faca rezidentiatul intr-un alt oras, pot face aceasta schimbare? Sau nu poti face rezidentiatul in alta parte decat orasul in care ai terminat facultatea? Si in cazul in care se poate, schimbarea poate avea loc incepand cu trunchiul comun [partea 1 de rezidentiat] sau doar dupa inscrierea la examenul propriu zis de rezidentiat, partea a 2a a rezidentiatului?
  multumesc


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by